3986.net
小网站 大容量 大智慧
赞助商链接
当前位置:首页 >> 数学 >>

2016届宁夏回族自治区银川市第九中学高三第二次模拟考试英语试题【解析版】 (1)


银川九中 2016 届第二次模拟考试
高三英语试卷

第 I 卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What does the man want to do tonight? A. Go out to eat. B. Eat at home. C. Learn how to cook. 2. What does the woman most probably think of the man? A. Naughty. B. Kind-hearted. C. Careless. 3. Why is there no food left in the fridge? A. Jim ate all the food. B. Alice took all the food. C. Jim took all the food to the kitchen. 4. How does Susan probably look now? A. Pleased. B. Surprised. C. Upset. 5. What does the man’s father want him to be? A. A musician. B. A doctor. C. A programmer. 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各 个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What time is it now? A. 11:00 am. B. 11:30 am. C. 12:00 noon. 7. Where does the conversation take place? A. On the train. B. At the train station. C. At the restaurant. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. Why can’t Adam go boating with the woman tomorrow? A. He is busy preparing a speech contest. B. He is taking a vacation in China now. C. He has to work overtime tomorrow. 9. What will the man do tomorrow? A. Read a new book. B. Write at home all day. C. Spend an hour in the park. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What was the news about? A. Jenny’s famous songs. B. Jenny’s saving a baby’s life.

C. Jenny’s winning a music contest. 11. How much money did Jenny receive? A. 2,500 dollars. B. 3,000 dollars. C. 5,000 dollars. 12. What do we know about the woman? A. She performed at the TV station. B. She is well known to the public. C. She is an unknown songwriter. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. In which city did the man live? A. Shanghai. B. Beijing. C. Wuhan. 14. What was the man’s main reason for going to Los Angeles? A. To visit his aunt. B. To visit his grandma. C. To study English there. 15. What did the man think of the people in Los Angeles? A. Direct. B. Humorous. C. Rude. 16. Where did the man usually eat when he was in Los Angeles? A. At restaurants. B. At a university. C. At his aunt’s home. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What inspired the speaker to eat in a more healthy way? A. A report about Americans’ eating habits. B. A report about a restaurant owner. C. A report about fast food restaurants. 18. What do we know about Alice Waters’ restaurant? A. It is famous in the US. B. It was started in France. C. It used to be a fast food restaurant. 19. Where do the vegetables used by Alice Waters’ restaurant come from? A. Overseas markets. B. Supermarkets. C. Local farms. 20. How much weight has the speaker lost in the past five years? A. 30 pounds. B. 40 pounds. C. 70 pounds. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A SIGN YOUR CHILD UP FOR “FLY TO THE MOON CLUB" AND ENJOY A FREE FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA! With a registration fee of just $ 50 per child, children under the age of 12 can join Eagle Airways' FLY TO THE MOON CLUB as members. They can then enjoy the same benefits onboard Eagle Airways' newest Boeing-797 to any destination in the world! BENEFITS YOU CAN'T MISS! ? A free flight to any destination in Asia ? 30% off any course at Tanya Language School ? 20% off any purchase made at Ruby Bookstore ? A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Stationery

? A free bowl of dessert for a family of four at Don's Diners with every set dinner ordered ? A birthday gift on your child's birthday ? A free album containing pictures taken during the journey All booking made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! Insurance is issued by Live Life Insurance Group. 10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 2015 *Child must be accompanied by two paying adults. **Terms and conditions apply.

21. One of the benefits mentioned in the advertisement is ________. A. a free flight to any destination in the world B. 30% off any book purchased at Ruby Bookstore C. a free bowl of dessert at any restaurant at the airport D. a discount on any course at Tanya Language School 22. Which of the following bookings may receive the most benefits? A. B

C.

D.

23. Which of the following is TRUE according to the advertisement? A. You need to pay $ 50 to sign up a child for the club. B. Club members enjoy free travel insurance for any flight C. The advertisement is intended for students of all ages. D. Any child must be accompanied by at least one paying adult. 【考点】广告布告 【试题解析】本文是一篇说明文,是一则关于飞奔月球俱乐部的广告,该广告目的是在于吸 引想去亚洲旅行的孩子们。 1.根据 benefits you can’t miss 标题下的第二个,减免百分之 30 的 tanya 语言学校的 课程费用,故选 D。 考点定位:考查细节理解 2.根据图中偏下部的内容 All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! 可以知道在 9 月 12 日之前预定可以得到免费 保险,10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 预定日期在 2015 年 5 到 11 号离开的可以享受百分之 10 的减免。故选 D。 考点定位:考查细节理解 3.据主标题下面第一句 With a registration fee of just $50 per child,children under the age of 12 can join Eagle Airways'FLY TO THE MOON CLUB as members.可以知道一 个 12 岁以下的孩只要 50 美元就可以加入俱乐部。 【答案】21-23:DDA

B Some years ago, writing in my diary used to be a usual activity. I would return from school and spend the expected half hour recording the day's events, feelings, and impressions in my little blue diary. I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isn't accumulating memories a way of preserving the past? When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well equipped with pens, a diary, and a camera. During the trip, I was busy recording every incident, name and place I came across. I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels. On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand. The sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows. I automatically took out my pen... At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley. All I remembered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary. Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful. I take pictures, but not very often only of objects I find really beautiful. I'm no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old. I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future. I don't want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes. Maybe I won't have as many exact representations of people and places; maybe I'll forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me. I don't live to make memories--I just live, and the memories form themselves. 24. Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of ________. A. observing her school routine B. expressing her satisfaction C. impressing her classmates D. preserving her history 25. What caused a change in the author's understanding of keeping a diary? A. A dull night on the journey. B. The beauty of the great valley. C. A striking quotation from a book. D. Her concerns for future generations. 26. What does the author put in her diary now? A. Notes and beautiful pictures. B. Special thoughts and feelings. C. Detailed accounts of daily activities. D. Descriptions of unforgettable events. 27. The author comes to realize that to live a meaningful life is ________. A. to experience it B. to live the present in the future C. to make memories D. to give accurate representations of it 【考点】人生百味 【试题解析】作者一直以来都在认真记录每天所发生的事情,然而,有一天,他突然觉得更 应该把一些特别的,有意义的东西记下来。 1 .由文章第一段的最后一句话“ After all, isn't accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去的一种方式,故 选 D 项。 考点定位:考查细节理解 2.由第三段的第一句话“At that point, I understood that nothing I wrote could ever

match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley. ”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选 B 项。 考点定位:考查细节理解 3.由第四段第一句话“Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling. ”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案 为 B 项。 4.由最后一段的最后一句“I don't live to make memories.I just live,and the memories form themselves”可知 A 项正确,C 项不正确;由第四段最后一句“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future. ”可知 B 项错误。由最后一段第二句话“Maybe I won't have as many exact representations of people and places;maybe I'll forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me. ”可知 D 项错误。 【答案】24-27:DBBA C If you live in a big city, there are many things to drive you crazy on your daily route, and it’s not just overcrowded subway trains. Vicky Zhao is a mainlander working in Hong Kong. For her, one thing she can’t put up with is people standing on the wrong side of the escalator(自动扶梯)in subway stations. “Escalators help us move faster and save time. It isn’t a place to rest,” the 24-year-old says. “I often see tourists block the way with their suitcases or chatting on the escalators during rush hours. It annoys me to no end.” Admitting she is not the patient type, Zhao says things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where “stand right, walk left” signs are often ignored. The logic behind the “stand right, walk left” escalator etiquette(礼仪)seems obvious. Even though you may want to catch your breath while you’re transported up or down, you should still consider others and leave enough space for people in a hurry, so that they can run and catch the train. Many cities’ escalators, including London’s and Beijing’s, use the “stand right, walk left” system to speed up the flow of people.(Australia is an exception and you should stand on the left side instead.)But some cities discourage people from moving on escalators out of safety reasons. In Hong Kong’s subway stations there are regular announcements asking people to “stand still” on escalators. Even so, most people in this fast-paced city observe the “stand right, walk left” etiquette. But the people who stand on escalators defend themselves by telling the walkers not to be so impatient. The BBC quotes one stander as saying:“If the person is in such a rush, why not just take the stairs? Even when the escalator is packed and there’s nowhere to move, I see these same people complaining about not being able to pass. Whatever the escalator etiquette is in the place you live or visit, do what most people are doing and always be mindful of others: leave enough space between each other, don’t stay at the end of the escalator, and if someone is blocking your way, a simple “excuse me” is enough. 28.In the second paragraph, the underlined word It refers __________. A.the author’s living in the big city of Hong Kong

B.being crowded on the subway trains m rush hours C.people’s blocking the way or chat on the escalators D.people’s standing on the right side resting 29.When on the escalator, a majority of local people in Hong Kong __________. A.stand still as the railway stations require B.ignore the “stand right, walk left” signs C.use the stairs instead of escalators D.follow the “stand right, walk left” etiquette 30.What can be inferred from the 6th paragraph? A.Not everyone follows the “stand right, walk left” etiquette. B.The BBC is against the “stand right, walk left” etiquette. C.People should be patient and take the stairs if possible. D.People shouldn’t complain about the crowded escalators. 31.Which of the following statements is the writer’s opinion? A.People should stand right no matter where they are. B.People should do as the Romans do and consider others. C.People should do as they like on the escalators. D.People should be seriously criticized when they block the way. 【考点】社会现象 【试题解析】本文主要介绍了大城市,尤其是香港的乘坐自动扶梯的礼仪。 1.it 代指前句中的 block the way with their suitcases or chatting on the escalators。 故 C 选项正确。 考点定位:考查细节理解 2.根据第五段 most people in this fast-paced city observe the “stand right, walk left” etiquette 一句,可知大部分人遵守“stand right, walk left”的礼仪。故答案 选 D。 考点定位:考查细节理解 3.本段主要介绍了在香港有些人并没有遵守“stand right, walk left”的礼仪。故答案 A 正确。 考点定位:考查推理判断 4.根据最后一段 Whatever the escalator etiquette is in the place you live or visit, do what most people are doing and always be mindful of others 一句可知作者建议乘 坐电梯要“入乡随俗” ,故答案 B 正确。 【答案】28-31:CDAB D Nowadays more and more people are talking about genetically modified foods ( GM foods). GM foods develop from genetically modified organisms (有机体), which have had specific changes introduced into their DNA by genetic engineering techniques. These techniques are much more precise where an organism is exposed to chemicals to create a nonspecific but stable change. For many people, the hightech production raises all kinds of environmental, ethical, health and safety problems. Particularly in countries with long farming traditions, the idea seems against nature. In fact, GM foods are already very much a part of our lives. They were first put on the market in 1996. A third of the corn and more than half the cotton grown in the U. S. last year was the product of biotechnology, according to the Department of Agriculture. More than 65

million acres of genetically modified crops will be planted in the US this year. The genetic genie is out of the bottle. However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing. In wealthy countries, the debate about biotech is not so fierce by the fact that they have a large number of foods to choose from, and a supply that goes beyond the needs. In developing countries desperate to feed fastgrowing and underfed populations, the matter is simpler and much more urgent: do the benefits of biotech outweigh the risks? The statistics on population growth and hunger are disturbing. Last year the world's population reached 6 billion. The UN states that nearly 800 million people around the world are unhealthy. About 400 million women of childbearing age don' t have enough iron, which means their babies are exposed to various birth defeats.As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency, a leading cause of blindness. How can biotech help? Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values. Biotechnologists have developed genetically modified rice and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech can also improve farming productivity in places where food shortages are caused by crop damage attributable to drought, poor soil and crop viruses. 32. The passage mainly talks about________. A. the world's food problem B. the development in biotech C. the genetically modified foods D. the way to solve food shortages 33. According to the passage, GM foods________. A. will replace naturally grown foods B. are far better than naturally grown foods C. may help to solve the problem of poor nutrition D. can cause serious trouble in developing countries 34. The underlined sentence “The genetic genie is out of the bottle.” in Paragraph 2 probably means that________. A. GM foods are available everywhere B. the technology in producing GM foods is advanced C. genetic technology may have uncontrollable powers D. genetic technology has come out of laboratories into markets 35. What's the writer's attitude towards GM foods? A. Enthusiastic. B. Cautious. C. Disapproving. D. Unbelievable. 【考点】健康保健 【试题解析】本文主要介绍了转基因食品。 1.通读全文可知本文主要介绍了转基因食品。故选项 C 正确。 考点定位:考查主旨大意 2.根据最后一段 Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values.一句可知转基因食品有助于解决营养不良问题,可知答 案选 C。 考点定位:考查细节理解 3.本段主要介绍了转基因食品的生产及进入市场流通。故答案 D 正确。 考点定位:考查推理判断 4.作者详细叙述了转基因食品的特点,及对人类的益处。但是根据文中 However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing

一句可知作者对于转基因食品持谨慎态度,故答案 B 正确。 【答案】32-35:CCDB 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 With the summer holiday just around the corner, it seems like everybody is busy planning their vacations. Here are some tips that can help you enjoy your holiday without emptying your pocket:

Travel off-season
Go to your desired destination while the demand is low and take advantage of huge discounts. During the peak season, the hotel and flight prices increase quickly, and you’ll likely spend more of your vacation time standing in line due to the rush of tourists. 36 37 Websites can help you find discount hotel rooms. Look for places that do not charge extra for children if they use the existing bedding. Stay with the locals. If you and your family are going to stay for a longer period, renting a small apartment is a good choice.

Eat like a local
Why eat at big chain restaurants when you can experience something new? 38 During your family trip, try new food where the locals eat. This will not just save money, but also provide you with a new and different experience. For smaller meals and snacks, avoid restaurants and try street food or other takeout.

Don’t hesitate to bargain
Tourist- heavy places are known for overcharging for just about everything. Clothes, travel goodies, souvenirs, etc. are very expensive at these places. 39 Bargain hard to get the best price.

Choose local transportation
40 Instead, take buses, railways or subways, which are always cheaper. If you are planning to stay for a while, you can consider renting a car. Hiring a car is much easier than carrying your bags everywhere if you are moving around a lot. A. Save on hotels. B. Surf the Internet while traveling. C. Therefore, avoid buying anything there. D. So it’s best to find out when the off-season starts. E. Planning your meals is another way to reduce your travel costs. F. For this reason, you shouldn’t feel ashamed to ask for bargains. G .As a tourist, avoid taking taxis whenever possible, since they are expensive. 【考点】信息匹配 【试题解析】本文为大家提供了一些外出旅行节省开支的建议。 1.本段主要介绍了在淡季出行旅游可以得到实惠,关键词就是 off-season。故选 D。 2.本段主要关于在外出旅行时住宿的相关建议。故选 A。 3.本段主要关于在旅游时如何在吃的方面节省开销。故选 E。 4.本段主要关于在外出旅行时也应勇于讨价还价。故选 F。 5.后句 Instead, take buses, railways or subways, which are always cheaper 提到公 共交通比较便宜。而乘坐出租车比较昂贵。故选 G。

【答案】36-40:DAEFG 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 As a child, I started learning to play the piano, my favorite musical forced to give up when I started my middle school studies. It’s one of my biggest 43 to stop practicing the piano when I recall sadly today. . However, I 45 with my study. 46 I lost touch with my 47 to. During the following years, I kept telling my piano teacher that I would 44 didn’t keep my promise because I was 42 41 ,but I was I could concentrate more on my

teacher. Some years later, my teacher died. I was very sad because I lost such a good teacher. She was a very warm and gentle person. It hurts me to think she may have been that I never returned. I haven’t taken lessons since then but to be honest, I Sitting at the piano, I couldn’t help recalling many 49 and playing before my teacher and one time my teacher pieces of music wrong in front of her colleagues. I was so anything. But her 52 never caused my different 54 for playing the piano again. 55 is like music, and that we all try to play 57 when we 50 51 48

-- times of my practising at home me after I played entire that I could hardly say 53 , good or bad,

helped me ease my shame. These memories,

This thought then led me to think that

56 in the instrument of our life. Sometimes the pitch(音高) is 59

play it well, but sometimes we are out of tone. However, we all continue to create our own 58 style of music. No matter what style our music is, it is that I’ve stopped making music. 41. A. instrument B. performance 42. A. in that B. so that 43. A. successes B. regrets 44. A. play B. graduate 45. A. occupied B. angry 46. A. Actually B. Constantly 47. A. astonished B. glad 48. A. liked B. needed 49. A. dreams B. expressions 50. A. instructed B. hurt 51. A. frightened B. moved 52. A. happiness B. satisfaction 53. A. instead B. meanwhile 54. A. hope B. courage 55. A. life B. learning 56. A. cards B. sports 57. A. hard B. wonderful 58. A. unique B. boring that we sing the songs of 60 joy, quietness and love. Though I may never make it back to piano lessons, it doesn’t C. room C. now that C. decisions C. leave C. satisfied C. Suddenly C. disappointed C. wanted C. words C. punished C. embarrassed C. comfort C. therefore C. feeling C. attitude C. roles C. surprising C. common D. stage D. except that D. hobbies D. return D. patient D. Gradually D. amazed D. decided D. memories D. respected D. excited D. sigh D. however D. effort D. enjoyment D. games D. complex D. similar

59 60

A. necessary A. matter

B. strange B. mean

C. possible C. report

D. important D. appear

【考点】人生百味 【试题解析】钢琴是作者小时候最喜爱的乐器,但上中学被迫放弃,这是他一生最大的遗憾 之一。他想再学钢琴,但始终没有再回去。生活就像音乐一样,我们都想在我们的生活中扮 演不同的角色。我再也没回去上钢琴课,但这并不意味着我停止创作音乐。 1.句意是:钢琴是我最喜爱的乐器。instrument 乐器; performance 行动,表演; room 房间; stage 舞台。故选 A。 考点定位:考查名词 2. 句意是: 我上中学的时候被迫放弃钢琴, 为了集中精力在学习上。 because 因为; so that 为了;now that 既然;for 表示原因“并列连词” 。故选 B。 考点定位:考查状语从句 3 .句意是:我停止练钢琴是我最大的遗憾之一。 successes 成功; regrets 后悔; decisions 决定; hobbies 业余爱好。故选 B。 考点定位:考查名词 4.我反复告诉我的钢琴老师我要回去上课。故选 D。 考点定位:考查动词 5.句意是:我忙于我的学习。occupied 被占用; angry 生气的; satisfied 感到满意的; patient 耐心的。be occupied with 忙于---,故选 A。 考点定位:考查固定搭配 6.句意是:我渐渐地和我的钢琴老师失去了联系。 Actually 实际地; Constantly 连续不 断地;Suddenly 突然地; Gradually 逐渐地。故选 D。 考点定位:考查副词 7.老师可能感到失望。astonished 感到惊讶; glad 高兴的; disappointed 感到失望; amazed 感到吃惊。故选 C。 考点定位:考查形容词 8.自从那时,我再也没回去上钢琴课,但诚实地说,我想去。故选 C。 考点定位:考查动词 9.坐在钢琴旁,我忍不住回忆起很多记忆。故选 D。 考点定位:考查名词 10. 句意是: 曾经有一次我的老师指导我。 instructed 指导; hurt 使受伤; punished 惩 罚; respected 尊重。故选 A。 考点定位:考查动词 11.在她的同事面前我错误地演奏了整篇曲子,所以我感到尴尬。frightened 感到害怕; moved 感动; embarrassed 尴尬; excited 感到兴奋。故选 C。 考点定位:考查形容词 12.句意是:她的安慰使舒适变成了我的羞愧。 happiness 幸福; satisfaction 满意; comfort 安慰; sigh 叹息。故选 C。 考点定位:考查名词 13.然而,这些记忆,好的或坏的,从来没有引起我再弹钢琴的勇气。 instead 相反,反 而; meanwhile 与此同时;therefore 因此;however 然而。此处表示转折,故选 D。 考点定位:考查副词 14.然而,这些记忆,好的或坏的,从来没有引起我再弹钢琴的勇气。故选 B。 考点定位:考查名词

15.句意是:这种思想使我认为生活就像音乐一样。故选 A。 考点定位:考查名词 16.句意是:我们都努力地在人生舞台上扮演不同的角色。故选 C。 考点定位:考查名词 17.句意是:有时候当我们演奏好的时候,高音是极其美妙的。 hard 努力的,艰苦的; wonderful 极好的,精彩的; surprising 令人惊讶的; complex 复杂的。故选 B。 考点定位:考查形容词 18.句意是:我们都继续创造我们自己独一无二的音乐风格。unique 独一无二的; boring 令人厌烦的;common 共同的,常见的;similar 相似的。故选 A。 考点定位:考查形容词 19.我们唱快乐、安静和爱的歌是重要的。故选 D。 考点定位:考查形容词 20.句意是:我再也没回去上钢琴课,但这并不意味着我停止创作音乐。matter 关键、重 要; mean 意味着; report 报告; appear 出现,显现。故选 B。 【答案】41-45:ABBDA 46-50:DCCDA 51-55:CCDBA 56-60:CBADB

第Ⅱ卷
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第三部分 英语知识运用 (共两节,满分 45 分) 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Mary will never forget the first time she saw him. He suddenly appeared in the class one day, 61 (wear) sun glasses. He walked in as if he 62 (buy) the school. And the word quickly got around that he was from New York City. For some reason he sat beside Mary. Mary felt 63 (please), because there were many empty seats in the room. But she quickly realized that it wasn’t her, it was probably the fact that she sat in 64 last row. ____65 he thought he could escape attention by sitting at the back, he was wrong. It might have made it a little 66 (hard) for everybody because it meant they had to turn around, but that didn’t stop the kids in the class. Of course whenever they turned to look at him, they had to look at Mary, 67 made her feel like a star. “Do you need those glasses for medical reasons?” the teacher asked. The new boy__68 (shake) his head. “Then I’d appreciate 69 if you didn’t wear them in the class. I like to look your eyes when I’m speaking to you.” The new boy looked at the teacher for a few seconds and all the other students wondered 70 the boy would do. Then he took them off, gave a big smile and said, “That is cool.” 【考点】语法填空 【试题解析】1.wearing 逗号前出现谓语动词 appeared 因此 wear 为非谓语,he 与 wear 是主动,故填 wearing。 考点定位:考查现在分词 2.had bought 在主格人称代词 he 后,显然是作谓语;又因他不是真的买下了这个学校, 故应用虚拟语气,与过去事实相反,故填 had bought。 考点定位:考查时态 3.pleased 在系动词 felt 后作表语,表示女孩很开心可以有个高富帅坐自己旁边。那么多 位置他不选, 却偏偏坐在自己身边, 虽然后来发现原来是因为自己坐在最后一排而有点失望。

故填 pleased。 考点定位:考查形容词 4.the 特指最后的那一排,或在序数词前,用定冠词。 考点定位:考查冠词 5.If 是以第三人称的方式描述,小女孩并不知道“高富帅”的真实想法。如果他认为坐在 最后一排就可以逃避视线,那么他就错了。故填 If。 考点定位: 考查连词 6.harder 作宾补依然是要用形容词,所以不作词类转换,可考虑比较级;句中 a little 修饰比较级 harder,表示“更难一点” 。 考点定位:考查比较级 7.which 引导非限制性定语从句,先行词是前面整个句子。故填 which。 考点定位:考查定语从句 8.for 表示某个动词或状态延续了多久,用“for +时间段” 。 考点定位: 考查介词 9.what 引导宾语从句并在从句中作 do 的宾语,故用连接代词 what。 考点定位:考查名词性从句 10.them 代替前面的 those glasses,作 took off 的宾语,用人称代词的宾格,前文提到 didn’t wear them,可知,不用 it 用 them。 【 答 案 】 61 . Wearing 62 . had bought 63 . Pleased 64 . The 65.If 66.Harder 67.Which 68.Shook 69.It 70.what 第四部分 写作 (共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中 共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(╲)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Trying to come to a decision complete on your own can be risky. Some decisions are very important that they shouldn’t be made without talking to others first. There have several advantages if you consult the persons you trust. For one thing, they can give you valuable advices and they may point out some things you may have been overlooked. For another, friends may stop you make big mistakes. When consulting others about important decisions, you should keep two things of mind. The first one is that you need to find someone whom you respect enough to trust their judgment. The second thing to consider is how to do if you disagree with this person. Maybe turning to a third or fourth person for help is a good choice. In word, making any big decision alone can lead to problems. Talking to friends or family members first are always a good idea. 【考点】短文改错 【试题解析】 1 .尝试完全独自作出决定很危险。此处为副词修饰动词短语 come to a decision.故把 complete 改为 completely。 考点定位:考查副词

2. 此处为固定句型:so?that?.如此?以至于?. 。故把 very 改为 so。 考点定位:考查固定句式 3.如果和你信任的人协商的话,会很有益处。本句为 there be 句型。故把 have 改为 are。 考点定位:考查 there be 句型 4. advice 为不可数名词。故把 advices 改为 advice。 考点定位:考查名词 5. 他们或许会指出你会忽略的东西。此处不需要使用被动语态。故把去掉 been。 考点定位:考查被动语态 6. stop sb. doing sth.阻止某人做某件事。故把 make 改为 making。 考点定位:考查动名词 7. keep sth. in mind 牢记某物。故把 of 改为 in。 考点定位:考查介词 8. 第二件事是要考虑做什么。故把 how 改为 what。 考点定位:考查疑问词 9. in a word 总之。故把 word 前加 a。 考点定位:考查冠词 10. 动名词短语 Talking to friends or family members first 做主语,谓语动词用单数。 故把 are 改为 is。 【答案】 complete 改为 completely; very 改为 so; have 改为 are; advices 改为 advice; 去 掉 been; make 改为 making;of 改为 in; how 改为 what; word 前加 a; are 改为 is 第二节 书面表达(满分 25 分) 你校将于 5 月 4 日在学校篮球场举办高中生机器人设计大赛,请你代表校学生会根据 下面提示写一篇书面通知,内容如下: 1. 请愿意参加的同学在 4 月 26 日前到学生会报名; 2. 参评内容包括机器人的外观和功能; 3. 前五名获奖学生将代表学校参加银川市中学生机器人设计大赛。 注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头和结尾已给出,不计入总词汇。 参考词汇:报名 sign up ; 外貌 appearance ;功能 function Notice A robot design contest will be held in our school on the basketball court on May 4th.

Wish you success! The Students’ Union April 19th, 2016

【考点】提纲作文 【试题解析】本文是写一篇书面通知。写作要点已经在表格中罗列清晰,只需要把要点阐述 全面,并适当对文章加以丰富即可,以使文章通顺,流畅。注意文章使用的时态,通知内容 多使用一般将来时和一般现在时, 。写作过程中注意使用平时学到的短语和句型,注意行文 的连贯和逻辑性。 【答案】Notice A robot design contest will be held in our school on the basketball court on May 4th. Those who would like to take part in it are supposed to sign up at the office of Student Union before April 26th. All the senior students are welcome to join in the contest. The functions as well as the appearances of the robots you design will be considered when we choose the best ones. The first five winners will be given prizes. Besides, they can compete in the robot design contest of the senior school students in the City of Yinchuan in the name of our school. What’s more, we believe you will learn a lot when you make efforts to do well in the contest. Please try your best and get ready in time. Wish you success!

银川九中 2016 届第二次模拟考试 英语参考答案: (苏鑫)
听力:1-5 BCBCB 6-10 ABACC 11-15 ACBCA 16-20 CBACB 阅读理解 21-23 DDA 24-27 DBBA 28-31 CDAB 32-35 CCDB 36---40 DAEFG 完形:41-45ABBDA 46-50DCCDA 51-55CCDBA 56-60CBADB 语法填空 61. wearing 62. had bought 63. pleased 64. the 65. If 66. harder 67. which 68. shook 69. it 70. what 短文改错 Trying to come to a decision complete on your own can be risky. Some decisions completely are advice are very important that they shouldn’t be made without talking to others first. There have several advantages if you consult the persons you trust. For one thing, they can give you valuable advices and they may point out some things you may have been overlooked. For another, friends may stop you make big mistakes. When consulting others about important decisions, you should keep two things of what a is in mind. The first one is that you need to find someone whom you respect enough to trust their judgment. The second thing to consider is how to do if you disagree with this

making so

person. Maybe turning to a third or fourth person for help is a good choice. In ∧ word, making any big decision alone can lead to problems. Talking to friends or family members first are always a good idea. 书面表达:

Notice A robot design contest will be held in our school on the basketball court on May 4th. Those who would like to take part in it are supposed to sign up at the office of Student Union before April 26th. All the senior students are welcome to join in the contest. The functions as well as the appearances of the robots you design will be considered when we choose the best ones. The first five winners will be given prizes. Besides, they can compete in the robot design contest of the senior school students in the City of Yinchuan in the name of our school. What’s more, we believe you will learn a lot when you make efforts to do well in the contest. Please try your best and get ready in time. Wish you success! Students Union April 19 , 2016
th



推荐相关:

宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三数学下学期第...

宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三数学下学期第一次模拟考试试题 理_数学_高中教育_教育专区。银川九2016 届高三第一次模拟考试 数学试卷(理科)(本试卷...


宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三理综下学期第...

宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三理综下学期第一次模拟考试试题_理化生_高中教育_教育专区。银川九2016 届第一次模拟试题本试卷分第 I 卷(选择题)和...


宁夏回族自治区银川市第九中学高一英语下学期期中试题-...

宁夏回族自治区银川市第九中学高一英语下学期期中试题-课件_英语_高中教育_教育专区。银川九中 2015-2016 学年度第二学期期中考试高一年级英语试卷 (本试卷满分 150...


宁夏回族自治区银川市第九中学高二英语下学期期中试题-...

宁夏回族自治区银川市第九中学高二英语下学期期中试题-课件_英语_高中教育_教育专区。银川九中 2015—2016 学年度第二学期期中考试试卷 高二年级英语试卷(本试卷满分...


宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016学年高二英语下...

宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016高二英语下学期期中试题_英语_高中教育_教育专区。银川九中 2015—2016 学年度第二学期期中考试试卷 高二年级英语试卷(...


宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016学年高二地理下...

宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016高二地理...银川九中 2015—2016 学年度第二学期期中考试地理...13.C 【解析】本题考查影响城市用水变化的因素。...


宁夏回族自治区银川市第九中学高一数学下学期期中试题解析

宁夏回族自治区银川市第九中学高一数学下学期期中试题解析 - 银川九中 2015—2016 学年度第二学期期中考试试卷 高一年级数学试卷 (本试卷满分 150 分) (注:班级...


宁夏回族自治区银川市第九中学高二生物下学期期中试题-...

宁夏回族自治区银川市第九中学高二生物下学期期中试题-课件_理化生_高中教育_教育专区。银川九中 2015—2016 学年度第二学期期中考试试卷 高二年级生物试卷(本试卷...


宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016学年高二数学下...

宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016高二数学下学期期中试题 理_数学_...0 三、解答题 17、(1) 3 分(2) 5 分(3) 2 分 3 3 18.解析:设...


宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016学年高一物理下...

宁夏回族自治区银川市第九中学2015-2016高一物理...银川九中 2015-2016 学年度第二学期期中考试试卷 ...gR2 5 a? gR2 ( R ? h) 2 17、 解析: ...

网站首页 | 网站地图
3986 3986.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com