3986.net
小网站 大容量 大智慧
当前位置:首页 >> 数学 >>

唐山市2015—2016学年度高三年级摸底考试答案及解析


唐山市 2015—2016 学年度高三年级摸底考试 英语试卷
本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)。第 I 卷 1 至 9 页,第 II 卷 10 至 12 页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。 第I卷 注意事项: 1.答第 I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干 净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。

第一部分听力(共两节,满分 30 分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的 答 案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关 I 小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. ? 19.15. B.? 9.15. C.? 9.18. 答案是 B。 1.Who does the man want to talk with? A. Mr. Wood. B. Mr. Hunter. 2.How did the teacher probably feel today? A. Angiy. A. The traffic jam. 4.When will the film start? A. At 7:10. B. Surprised. C. Pleased. 3.What is the man’s reason for being late? B. An unexpected visitor. C. His alarm clock. B. At 7:20. C. At 7:30. C. Expensive.

C. Mary.

5.What does the man think of the dress? A. Unsuitable. B. Satisfying.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 请听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间 阅读 各个小题。每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或 独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What’s the probable relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Doctor and patient. C. Mother and son. 7.What might the man do to get inspired in writing?

A. Smoke cigarettes. B. Get close to nature. C. Watch entertainment shows. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.Who will pick the woman up tomorrow? A. Bruce. B. David. C. Susan. 9.What is Susan's main concern in finding a new job? A. The pressure of the job. B. The boss of the company. C. The money she gets. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What are they talking about? A. Weather. B. Environment. C. Weekend plans. 11.Why does the man’s grandma dislike the city? A. It’s polluted. B. It’s crowded. C. It’s noisy. 12.What will the woman do? A. Go Fishing. B. Do some housework. C. Go to the countryside. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.What’s the man doing when the woman comes to him? A. Reading. B. Walking C. Working. 14.Where does the conversation probably take place? A. In a book store. B. In a classroom. C. In a park. 15.What seems to be the man’s problem? A.He can’t find enough material for his paper. B.He can’t find a suitable topic for his paper. C.He can’t find a quiet place to study in. 16..What will the man write about? A. Life in Greece. B. Life in Korea. C. Life in Egypt. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.How long did it take to fly from Japan to Hawaii? A. 12 hours. B. 76 hours. C. 118 hours. 18.What’s the nationality of the pilot of Solar Energy 2? A. Swiss. B. Japanese. C. American. 19.What is the next stop for Solar Energy 2? ? A. Hawaii. B. Los Angeles. C. New York. 20.What is the pilot most proud of? A.He has made a world record. B.He has realized his dream. C.His plane uses clean energy. 第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在 答题 卡上将该项涂黑.

A
All my life I had wanted a dog. I had two cats that I adored like children, but I still wanted the company of a dog. Then unfortunately I lost my cats. Soon came another shock that my husband left me forever because of lung cancer. I felt I had just lost everything that ever mattered to me. I voiced these feelings to a friend, who took me to a pet store. The store was holding an

adoption day with shelters. I looked at and held several puppies (小狗),wondering which to choose. Then I met Maggie. She looked at me with the saddest eyes I had ever seen, then laid her head on my shoulder and slept. I immediately decided to save her! Maggie adjusted well. I , however, was still adjusting. One night, thoughts of losing everything rushed through my head again. So depressed was I that I felt the only solution was to end my life. With a bottle of medicine in one hand and Maggie on my lap, I took the pills. Through my tear-filled eyes I looked down at Maggie to tell her I was sorry. The look on her face I will never be able to explain. It's as if her eyes said,“Don’t leave me; I need you just as you needed me.” It was then that 1 ran to the bathroom to vomit up the pills. The rest of the night I sat on the couch holding Maggie and thanking her for saving me. Since that night 1 have had a love for her that I never knew possible. She never leaves my side when I am at home. She has taught me to smile and laugh. Together with Maggie, I feel I can get through anything. 21.The author got Maggie from ____________. A. a friend B. her husband C. a pet store D. an adoption center 【知识点】细节理解题 【思路方法】 根据文章内容“The store was holding an adoption day with shelters. I looked at and held several puppies (小狗),wondering which to choose. Then I met Maggie.”可知作者实 在收养中心遇到了 Maggie. 【答案】选 D 22.The underlined phrase “vomit up” can be replaced by________________ A. throw up B. take up C. pick up D. break up 【知识点】词语理解题 【思路方法】“It's as if her eyes said,“Don’t leave me; I need you just as you needed me.” 根据前文以及最后可知,可知作者觉得 Maggie 舍不得她,于是他吐掉了所有的药片,B 选项为“占有,占据”;C 选项为 “捡起”;D 选项为“分手,分裂”。 【答案】选 A 23.Why did the author feel depressed? A. Because her husband had taken her cats away. B. Because she had lost everything important to her. C. Because she couldn’t adjust to living with Maggie. D. Because she couldn’t find any solution to her problem. 【知识点】细节理解题 【思路方法】 根据文章内容“thoughts of losing everything rushed through my head again. So depressed was……”可知作者因为失去了生命中所有珍贵的东西。 【答案】选 B 24.What can be a suitable title for the text? A. My favourite pet dog. B. Love for life. C. What is love? D. Who saved who? 【知识点】标题选择题 【思路方法】根据整篇文章可知作者在收养中心“救”了 Maggie,可是后来由于作者失去 了很多重要的东西, 想要自杀, Maggie 给了作者重生的希望, 所以他们彼此之间进行“互救”。 【答案】选 D

B

Bantham Beach, Devon The South Devon coast is knee deep in Areas of Outstanding Natural Beauty. Bantham is a golden bank of sand. There are rock pools for younger children and for their elders. This is one of the county’s favourite surfing beaches. The 14th-century Sloop Inn (01548 560489, sloopatbantham.co.uk) has summer doubles from ? 145 per night (and it’s only a couple of hundred yards to the beach). Camber Sands, East Sussex Head to the western end of the overflow car park and then it’s a pleasant walk through dunes (沙丘)to your own private area on the endless sands. If you haven’t bought a picnic, the village’s Rye Bay Cafe is good for lunch and the nearby Rye Bay Nature Reserve provides walking, cycling and bird watching options. Charming double rooms at The Galivant (01797 225057, thegalivant.co.uk) start at ? 115 per night. Aberdour Silver Sands, Fife This small, rural, sandy beach is beside woodland and offers dreamy views out to the islands of Inchmickery and Inchcolm. The Fife coastal path passes through and there's a good walking road following the cliff top to Hawkcraig with views across the river Forth to Edinburgh. Lunch at Sands beachfront cafe and book a room at Forth View Hotel (01383 860402, forthviewhotel.co.uk), where doubles cost from ? 85 per night. Druridge Bay, Northumberland Druridge Bay has 99 acres of golden, sweeping sands. The kids can explore the towering grassland dunes that shelter the bay, and just 300 yards from the beach is the Druridge Bay County Park and Visitor Centre with wildlife displays and play areas. Food can be had at the Widdrington Inn (eight miles away) while Eshott Hall (01670 787 454, eshotthall.co.uk) has doubles from ? 120 per night. 25.If you want to watch wild life displays, you can go to . A. Bantham Beach, Devon B. Camber Sands, East Sussex C. Aberdour Silver Sands, Fife D. Druridge Bay, Northumberland 【知识点】细节理解题 【思路方法】由文中内容“just 300 yards from the beach is the Druridge Bay County Park and Visitor Centre with wildlife displays”可知。 【答案】选 D 26.Which of the following can you enjoy at Camber Sands? A. Surfing in rock pools. B. Watching birds. C. Playing in a park. D. Exploring islands. 【知识点】细节理解题 【思路方法】由文中内容“the village’s Rye Bay Cafe is good for lunch and the nearby Rye Bay Nature Reserve provides walking, cycling and bird watching options.”可知。 【答案】选 B 27.Which hotel charges the least for a double room? A.Sloop Inn. B. The Galivant. C.Forth View Hotel. D. Eshott Hall. 【知识点】细节理解题

【思路方法】 由文章可知, Sloop Inn 需要? 145, The Galivant 需要? 115, Forth View Hotel 需要 ? 85,Eshott Hall 需要? 120,所以可知 Forth View Hotel 最便宜。 【答案】选 C

C
Soccer is not a violent game. But players can hit the ball with their head to purposely change the direction of the ball. In the sport this move is known as a header. Unfortunately, they may sometimes crash into other players, the ground or goal posts. During the World Cup semifinal soccer match in Sao Paulo, Brazil, July 2014,Netherlands,Dirk Kuyt went for a header with Argentina’s Javier Mascherano and Ezequiel Garay, making his competitors injured in head. Catherine McGill is a neuropsychologist (神经心理学家) at the Children’s National Health System in Houston. She examines many children who have suffered concussions (脑震荡), which are the most common brain injury. She says concussions from soccer and other youth sports are increasing. “Firstly,parents, coaches, and medical providers alike are getting better at recognizing and responding to the injury, and it,s a huge proof to media paying more attention to this and leagues (联队)paying more attention to the safety of their players. Also, kids are getting bigger, faster, stronger across the sports, and so more injuries may be occurring simply because of that.” Catherine McGill spoke at a recent conference on ways to make soccer safer for young players which was held recently in New York. She says researchers are examining the effects of soccer-related head injuries. They want to know whether repeated hits to the head can cause CTE, which is a brain disorder that worsens as a person ages. She says parents often ask what age children should start “heading” or whether there should be “heading” at all. She thinks it,s a very individual decision. The age for one child may be quite different from another. 28.According to the passage, Dirk Kuyt is probably_____________. A.a league leader B. a soccer player C. a doctor D. a coach 【知识点】推理判断题 【思路方法】由文章内容“Dirk Kuyt went for a header with Argentina’s Javier Mascherano and Ezequiel Garay, making his competitors injured in head.”可知,Dirk Kuyt 伤害了他竞争对手的 头部,所以得知他是一名足球运动员。 【答案】选 B 29.What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to? A.Young soccer players are stronger and swifter nowadays. B.Parents are getting better at dealing with head injuries. C.Media are paying more attention to such injuries in sports. D.Leagues are more concerned about the safety of their players. 【知识点】词义推测题 【思路方法】由文章内容“Also, kids are getting bigger, faster, stronger across the sports, and so more injuries may be occurring simply because of that.”由 also 可知更加强调现在的孩子在运动 场上由于更快,更快速导致受伤。 【答案】选 A

30.What can we learn from Catherine McGill’s research? A.Heading is a common move for players in soccer matches. B.Children can start heading at any age in playing soccer. C.CTE is mainly caused by soccer-related head injuries. D.Concussions from soccer and other youth sports are on the rise. 【知识点】细节理解题 【思路方法】由文章第二段最后一句“She says concussions from soccer and other youth sports are increasing.”可知。 【答案】选 D 31.What’s the main purpose of the passage? A.To entertain us with exciting soccer matches. B.To warn us of something dangerous in sports. C.To inform us of risks of heading in soccer. D.To share ways to make soccer safer for children. 【知识点】主旨大意题 【思路方法】本文主要通过 Catherine McGill 的调查,写出了现在在比赛当中经常出现的一 些身体伤害的风险,所以题型我们需要注意这些风险。 【答案】选 C D With the press of a button, a person with severe spinal cord (脊柱)injuiy is able to walk again, thanks to the Walking Assistive Exoskeleton Robot (WAER). Powered suits that could help paralyzed (瘫痪)people walk and others lift and carry heavy loads with ease have been a dream since late 19th century. But they can realize their dreams in the 21st century. The 20-kilogram robot has four battery-powered motors that can run for up to three hours. Inventor Wu Chenghua, from Taiwan’s Industrial Technology Research Institute, says it has successfully been in tests on 12 patients. “We have learned from our research process that patients whose injuries are below the fourth chest joint (关节)are able to use our robot to stand, walk and sit down,” he said. Since walking contributes to muscle exercise, Wu says patients receive some additional benefits. “In the clinical process, we would check their bone mineral density (密度),and we found that the bone mineral densities of these patients had been improved.” he said. Wu says his exoskeleton may be available for consumers by 2018. Meanwhile, baggage handlers at Tokyo’s Haneda Airport will soon start testing a similar robot, developed by the Japanese firm Cyberdyne. The battery-powered robot weighs only 3 lift a heavy object, the machine monitors the movemen” , says Yoshiyuki Sankai, the developer and CEO of Cyberdyne. “This robot suit monitors the signal from the human nerve (神经)system to support the waist’s movement,” Sankai said, “It self-adjusts the level support to reduce the load on the human waist, light and smart. We believe that it will change the life of paralyzed people in many ways and have a promising future.” 32.With the help of WAER, patients will probably . A. recover from spinal cord injury B. improve their bone mineral density C.walk as fast as normal people D. monitor their waist’s movement

【知识点】细节理解题 【思路方法】由文章内容“In the clinical process, we would check their bone mineral density (密 度),and we found that the bone mineral densities of these patients had been improved.”可知。 【答案】选 B 33.What can we learn about the invention of Wu Chenghua from the passage? A.It weighs 3 kilograms and can run for up to three hours. B.It will soon get tested at Tokyo’s Haneda Airport. C.It may be put into use for consumers by the year 2028. D.It can be used by patients with injuries below the fourth chest joint. 【知识点】推理判断题 【思路方法】由第三段开头可知 “The 20-kilogram robot ……” 可知 A 选项错误; “Meanwhile, baggage handlers at Tokyo’s Haneda Airport will soon start testing a similar robot, developed by the Japanese firm Cyberdyne.”可知 B 选项错误;“Wu says his exoskeleton may be available for consumers by 2018.”可知 C 选项错误,所以选 D。 【答案】选 D 34.How does Sankai feel about the future of the robot suits? A. Optimistic. B. Worried. C. Doubtful. D. Puzzled. 【知识点】情感推测题 【思路方法】 由文章最后一句话“……have a promising future.”可知,作者对于机器人的未来是 乐观的。 【答案】选 A 35. What’s the main idea of the passage? A.WEAR is more advanced than the robot developed by Cyberdyne. B.The dream to cure paralyzed people by Robots has been realized. C.Powered robot suits will soon replace baggage handlers at airports. D Two similar robot suits have been developed to help people. 【知识点】主旨大意题 【思路方法】根据全文可知,两种机器人都已经被研制出来,因此答案选 D。 【答案】选 D 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 Tips for Stress Free Long Flights The world is becoming smaller by the day. Flying long hours to distant locations is becoming increasingly popular. 36 This doesn’t have to be the case. Just follow this guide and you can enjoy the whole experience! Advance airport time You are usually expected to check in 2 hours in advance. But it always pays to arrive a little earlier, as most people will arrive in the queue around this time. You are better off spending 3 hours seated in the departure waiting room with a good book than standing in the check-in queue! 37 Enjoy the long flight

On a long flight it is important to keep yourself occupied. 38 I still find, however, that a trusty book is the best way to kill time. I always start a book a few days before I fly so that I’m already into it before my flight. 39 Deep Vein Thrombosis (DVT) is a constant worry for long travelers, which is very harmful to your health. But it can be avoided by ensuring that the blood flowing around your body is kept moving. You can do the exercises advised by the in-flight video and magazines, take regular walks along the passage and drink plenty of water. Avoid jet lag 40 While on your flight, you can set your watch to your destination time as soon as you can and do your best to sleep when it’s night time where you are going, even if that means missing onboard meals. Also, you can try to stay awake until the evening in your destination. Then you’ll get adjusted to your new time zone quickly. A.Try to stay healthy B.Make full preparations C.Unfortunately, the experience can be stressful for some people. D.There are two effective ways to prevent such a case happening. E.In a word, the earlier you are, the better chance you have. F.Many airlines are now introducing good services on their websites. G. The in-seat technologies allow us to enjoy the latest films or video games. 本文章为一篇说明文,主要讲解了如何能够在长途旅行中消解压力。 36 【思路方法】由后文的“This doesn’t have to be the case.”可知,前后文进行了转折,所 以选择 C。 【答案】选 C 37 【思路方法】由第二段的第一句话“You are usually expected to check in 2 hours in advance.”以及后文提到的内容可知。 【答案】选 E 38 【思路方法】由“On a long flight it is important to keep yourself occupied.”可知要使自己 保持充实,所以 G 选项提出了一些具体措施。 【答案】选 G 39 【思路方法】下文主要讲了一些关于坐飞机时健康的问题。 【答案】选 A 40 【思路方法】根据下文中的 also 可知提出了两种解决方法。 【答案】选 D 第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面的短文,从短文后 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 Dr. K was one of my favorite professors in college. He was unique because he admitted telling lies in his 41 . I remembered the 42 to his teaching at the beginning of his first class: “Now let me 43 how I teach. Between today until the class right before finals, I'll put a 44 into each of my lectures. Your job is to try and 45 me in the Lie of the Day.” And thus 46 our ten-week course. Early in the course, the Lie of the Day was usually

obvious — 47 causing a forest of raised 48 to challenge the lie. Dr. K would smile, saying, “Very good! In fact, the opposite is 49 .” As the course progressed, 50 . the Lie of the Day became less 51. Every once in a while, a lecture would 52 with nobody catching the lie. On such days, we would all sit in 53 . while Dr. K, looked quite 54 with himself and announced: “Ah ha! Each of you has one lie in your 55 . Discuss what it might be, and I will tell you next Monday.” Those lectures forced us to 56 what we had set down in our notebooks the following week. It's years since I 57 . While my knowledge taught by Dr. K has faded over time, the lessons will always stay 58 with me. “Experts” can be 59 and say things that sound right~so build a habit of 60 new information and check it against things you already accept as a fact. 41. A. memories B. lectures 【知识点】词义猜测题 【思路方法】memories “记忆”;lectures “ 【答案】选 B C. stories 课程”;stories “故事” D. textbooks textbooks “课本”。

42. A. introduction B. way C. access D. devotion 【知识点】词义猜测题 【思路方法】A 选项为“介绍”;B 选项为 “ 方式,方法”;C 选项为“ 入口”;选项 D 为“奉献” 【答案】选 A 43. A. remember B. declare C. explain D. conduct 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据句意得知,老师说“现在让 我解释一下我怎么教学。 ”所以为“explain”。 【答案】选 C 44. A. puzzle B. joke C. surprise D. lie 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】根据上下文内容可知, 老师会在每节课当中说一个“谎言” ,因此为“lie”。 【答案】选 D 45. A. catch B. help C. support D. punish 【知识点】词义猜测题 【思路方法】由本句可知“你们的工作就是尝 试并且发现这个谎言。” 以为“catch”,发现。 【答案】选 A 所 46. A. passed B. continued C. began 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据句意,我们开始了十周的课 程。所以为“began”。 【答案】选 C D. arose

47. A. gradually B. suddenly C. actually D. immediately 【知识点】词义理解题 【思路方法】句意:立刻,就有很多人举手 去挑战这个谎言。所以为 “immediately”。 【答案】选 D

48. A. eyes B. hands C. heads D. books 【知识点】词义辨析题 【思路方法】句意:就会有很多人举手挑战 这个谎言。 所以为“举手”。 【答案】选 B 49. A. true B. interesting C. easy 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】句意:事实上, 相反的答案是对的。所以为“true”. 【答案】选 A D. serious

50. A. besides B. therefore C. once D. however 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】根据后文可知, 前后进行了对比,所以应该用表示转折的 词语,为“however”。 【答案】选 D 51. A. attractive B. noticeable C. difficult D. special 【知识点】词义辨析题 【思路方法】句意:随着课程的进展, 这个错误变得越来越不明显。所 以选 “noticeable”。 【答案】选 B 52. A. prove B. meet C. end D. connect 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】根据前后文可知, 句意为一堂课将以没有人发现错误而结 束。所以为“end”. 【答案】选 C 53. A. surprise B. relief C. comfort D. silence 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】根据前后文可知“现在的谎言不 容易发现,所以我们都很 安静地坐着听讲。 【答案】选 D 54. A. pleased B. disappointed C. annoyed 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据后面的 Ah ha!可知老师非 常的高兴。 【答案】选 A D. surprised

55. A. diaries B. notes C. homework D. articles 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据句意可知“老师说在你们的 笔记当中都存在着一个错 误。” 【答案】选 B 56. A. go through B. look for C. find out D. turn in 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据句意为“这些课程迫使我们 认真浏览我们所记的笔记 。所以为“look through” 【答案】选 A 57. A. married B. retired C. graduated 【知识点】逻辑推理题 【思路方法】句意:自从我毕业已经很多年。 所以为“graduated”。 【答案】选 C D. moved

58. A. funny B. fresh C. useful D. important 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据句意可知: 这些课程将始终让我清晰的想起来。所以 为“fresh”,“新鲜”。 【答案】选 B 59. A. responsible B. greedy C. patient D. wrong 【知识点】词义猜测题 【思路方法】根据上下文可知, 专家也可能是错的,说一些听起来好像 是真的。所以选“wrong” 【答案】选 D 60. A. believing B. spreading C. challenging D. organizing 【知识点】词义猜测题 【思路方法】由上下可知, 老师培养学生要挑站权威的学习方式,因此 是养成一种挑战的习惯。 【答案】选 C 第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 (请将答 案写在答题卡上) Why send a greeting card when you can send a potato? That’s the reason behind one e-commerce site, which mails actual __61__ (potato) with personalized messages from their customers for $ 8 to $10. PotatoParcel.com offers customers the chance 62 (make) a friend laugh or lighten the mood. The company 63 (usual) offers their product in two sizes. For example, a “medium” potato, 64 can fit 100 characters, is first picked by the senders. And then the company writes their note directly on the potato skin 65 a special pen. After that the potato 66 (mail) to the receiver in a “tiny envelope” from the company in Texas. There’s no cash 67 (include) inside—it is just 68 actual potato with black writing. Past potato receivers have shared pictures of 69 own experiences with others on social media. “The 70 (good) thing I' ve received in the mail!"wrote one young woman, who got a potato from her boyfriend. 61.答案:potatoes 知识点:名词单复数 解析:单数名词不能单独存在,要么加 a\an,要么复数。 62.答案:to make 知识点:不定式 解析:不定式表目的 63.答案:usually 知识点:副词 解析:副词修饰动词 64.答案:which 知识点:关系代词

解析:定语从句的关系代词代指 potato 65.答案:with 知识点:介词 解析:with 和 66.答案:is mailed 知识点:被动语态 解析:西红柿被邮寄 67.答案:included 知识点:非谓语动词 解析:非谓语动词表被动 68.答案: an 知识点:冠词 解析:actual 以元音音素开头 69.答案:their 知识点:形容词性物主代词 解析:形容词性物主代词后需要加词 70.答案:best 知识点:形容词最高级 解析:the best thing 最好的事情

第四部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或 修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(八) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分 Only a few days after I arrived in the UK did I realize what changeable the weather was. In Saturday afternoon, my friends and I decided to cook some traditional Chinese food rather than to eat out. It was nice and beautiful from beginning when suddenly the clouds gathered above. Then the sun was blocked complete by thick clouds, following by a heavy rain . But it

only rained for about 10 minutes after the sun showed its lovely face again. While they were having dinner,the sun hide behind the coluds once again. It changed from sunshine to light rain for several time in a single day! 答案和解析: Only a few days after I arrived in the UK did I realize what changeable the weather how was. In Saturday afternoon, my friends and I decided to cook some traditional Chinese On food rather than to eat out. It was nice and beautiful from∧ beginning when suddenly the the clouds gathered above. Then the sun was blocked complete by the thick clouds, following by completely followed

a heavy rain fall. But it only rained for about 10 minutes after the sun showed its lovely face before again. While they were having dinner, the sun hide behind the clouds once again. It changed we hid

from sunshine to light rain for several time in a single day. times 1.答案:what-how 知识点:感叹句 解析:how 修饰形容词,而 what 的中心词是名词 2.答案:In-On 知识点:时间介词 解析:在具体某一天前用冠词 on 3.答案:than 去掉 知识点:固定搭配 解析:前后不定式保持一致 4.答案:from 后加 beginning 知识点:固定搭配 解析:from the beginning 从开始 5.答案:complete-completely

知识点:副词 解析:副词修饰动词 6.答案:following-followed 知识点:非谓语动词 解析:非谓语动词表被动 7.答案:after-before 知识点:时间介词 解析:before 时间介词表 在...之前 8.答案:they-we 知识点:人称代词 解析:人称代词 我们 9.答案:hide-hid 知识点:动词时态 解析:动词过去式 10.答案:time-times 知识点:名词复数 解析:times 表次数

第二节书面表达(满分 25 分) 假设你是李华,你的外国朋友 Peter 听说你暑假期间在社区医院做义工,给你发来邮 件询问相关情况。请根据下面文字信息给他回封邮件。 1.工作时间:7 月 15 日-7 月 31 曰,上午 6:30-11:30; 2.工作内容:为 55 岁以上老人免费体检时提供帮助,包括组织排队,引路,帮助填表 格 等; 3.你的收获。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾己给出,不计入总词数。 可能用到的单词:社区医院 community hospital Yours, 知识点:考查应用文写作中的书信写作 考查能力:英语语言基本的表达能力和谋篇布局的能力

思路方法:首先根据所给情景和所给提示要点进行思路整理,列出提纲,根据提示要点文章 主要分为三段,第一段交代写信目的;第二段写工作时间和内容;第三段写收获,有逻辑的 进行叙述表达, 表达过程中需要注意用适当的连接词体现出句子的逻辑; 并努力绕开自己不 会表达的语句,用比较有把握的句子来表达,避免过多语法错误。最后,写完后进行检查, 对比较严重的错误进行修改(如果不是非常必要的话,不建议修改,以保持卷面的整洁), 修改时尽量保持卷面整洁 。

书面表达范文: One possible version Dear Peter, Nice to hear from you. In this mail, I’d like to share with you my volunteer experience in my community hospital during the summer vacation. I worked from July 15th to July 31st, during which time people over 55 were given a free medical examination. Every day I arrived before 6:30 and helped organize the people who came. Then I would help them fill in the forms. Leading them to the different departments was also part of my duties. Often, by the time their examinations were over at 11:30 a.m., I was already bathed in sweat. Tired as I was in those days, I benefited a lot from the experience. My confidence built up and my communication skills improved. How was your holiday?

唐山市 2015-2016 学年度高三年级摸底考试 英语试题参考答案 卷A 1. B 10. C 19. B 28. B 37. E 46. C 2. A 11. C 20. C 29. A 38. G 47. D 3. B 12. B 21. C 30. D 39. A 48. B 4. C 13. A 22. A 31. C 40. D 49. A 5. A 14. C 23. B 32. B 41. B 50. D 6. A 15. B 24. D 33. D 42. A 51. B 7. B 16. B 25. D 34. A 43. C 52. C 8. C 17. C 26. B 35. C 44. D 53. D 9. A 18. A 27. C 36. C 45. A 54. A

55. B

56. A

57. C

58. B

59. D 卷B

60. C

1. C 10. A 19. C 28. A 37. E 46. B 55. D

2. B 11. B 20. B 29. D 38. G 47. A 56. C

3. A 12. A 21. D 30. B 39. A 48. D 57. B

4. A 13. C 22. B 31. C 40. D 49. C 58. A

5. B 14. C 23. D 32. B 41. A 50. D 59. A

6. C 15. A 24. A 33. A 42. C 51. D 60. B

7. C 16. C 25. C 34. B 43. D 52. A

8. A 17. A 26. A 35. D 44. A 53. B

9. B 18.B 27. C 36. C 45. B 54. C

语法填空: 61. potatoes 66. is mailed 62. to make 67. included 63. usually 68. an 64. which 69. their 65. with 70. best

短文改错 Only a few days after I arrived in the UK did I realize what changeable the weather how was. In Saturday afternoon, my friends and I decided to cook some traditional Chinese On food rather than to eat out. It was nice and beautiful from∧ beginning when suddenly the the clouds gathered above. Then the sun was blocked complete by the thick clouds, following by completely followed

a heavy rain fall. But it only rained for about 10 minutes after the sun showed its lovely face before again. While they were having dinner, the sun hide behind the clouds once again. It changed we hid

from sunshine to light rain for several time in a single day. times


推荐相关:

唐山市2015-2016学年度高三年级第一次模拟考试英语试题答案_英语_高中教育_教育专区。唐山市2015-2016学年度高三年级第一次模拟考试英语试题答案 ...


2015-2016学年度河北唐山高三年级摸底考试理科综合试卷及答案_高考_高中教育_教育专区。2015-2016学年度河北唐山高三年级摸底考试理科综合试卷及答案 ...


2015-2016学年度河北唐山高三年级摸底考试语文试卷及答案_高考_高中教育_教育专区。2016届河北省唐山市高三摸底语文试题及答案 唐山市 2015—2016 学年度高三年级摸底...


唐山市 2015-2016 学年度高三年级摸底考试 语文试卷注意事项: 1、本试卷分第 I 卷(阅读题)和第 II 卷(表达题)两部分,答题前,务必先将自己的 姓名、准考证...


唐山市2015-2016学年高三年级摸底考试数学理科答案_数学_高中教育_教育专区。唐山市2015-2016学年高三年级摸底考试数学理科答案 唐山市 2015—2016 学年度高三年级...


唐山市 2015-2016 学年度高三年级第一次模拟考试 语文试卷 第 I 卷(阅读题,共 70 分) 甲 必考题 一、现代文阅读(9 分,每小题 3 分) 阅读下面的文字,...


2015-2016学年度河北唐山高三年级摸底考试理科数学试卷及答案_数学_高中教育_教育专区。 唐山市 2015—2016 学年度高三年级摸底考试 理科数学参考答案一、选择题: A...


唐山市2015-2016学年度高三年级第二次模拟考试_语文_高中教育_教育专区。本试卷试题进行了校对,答案可进行编辑。唐山市 2015-2016 学年度高三年级第二次模拟考试 ...


唐山市2015—2016学年度高三年级第二次模拟考试(带答案)_语文_高中教育_教育专区。唐山市2015—2016学年度高三年级第二次模拟考试 ...


试卷类型:A 唐山市 2015——2016 学年度高三年级摸底考试理科综合能力测试本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题) 。第Ⅰ卷 1 至 4 页,第Ⅱ卷 5 至 ...

网站首页 | 网站地图
3986 3986.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com