3986.net
小网站 大容量 大智慧
相关标签
当前位置:首页 >> 高考 >>

2011年高考英语真题(Word版)——新课标卷(试题+答案解析)


2011 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标卷) 英语试题
本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答题 卡一并交回。

第一卷
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回来有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.15 C.£9.18. 答案是 B。 1.What does the man like about the play? A.The story. B.The ending. C.The actor. 2.Which place are the speakers trying to find? A.A hotel. B.A bank. C.A restaurant. 3.At what time will the two speakers meet? A.5:20 B.5:10 C.4:40 4.What will the man do? A.Change the plan B.Wait for a phone call C.Sort things out 5.What does the woman want to do? A.See a film with the man. B.Offer the man some help C. Listen to some great music. 第二节(共 15 小题:每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给出的 A、B、C 三个选项种选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题。 ,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答 6、7 题。 6.Where is Ben? A.In the kitchen. B.At school. C.In the park. 7.What will the children in the afternoon? A.Help set the table. B.Have a party. C.Do their homework. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题 8.What are the two speakers talking about? A.A Family holiday. B.A business trip. C.A travel plan. 9.Where did Rachel go? A.Spain. B.Italy. C.China. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.How did the woman get to know about third-hand smoke?

A.From young smokers. B.From a newspaper article. C.From some smoking parents. 11.Why does the man say that he should keep away from babies? A.He has just become a father. B.He wears dirty clothes. C.He is a smoker. 12.What does the woman suggest smoking parents should do ? A.Stop smoking altogether. B.Smoke only outside their houses. C.Reduce dangerous matter in cigarettes. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Where does Michelle Ray come from? A.A middle-sized city B.A small town. C.A big city 14.Which place would Michelle Ray take her visitors to for shopping? A.The Zen Garden B.The Highlands. C.The Red River area. 15.What does Michelle Ray do for complete quiet? A.Go camping B.Study in a library. C.Read at home. 16.What are the speakers talking about imgeneral? A.Late-night shopping. B.Asian food. C.Louisville. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.Why do some people say they never have dreams according to Dr Garfield? A.They forget about their dreams. B.They don't want to tell the truth. C.They have no bad experiences. 18.Why did Davis stop having dreams? A.He got a serious heart attack. B.He was too sad about his brother's death C.He was frightened by a terrible dream. 19.What is Dr Garfield , s opinion about dreaming? A.It is very useful. B.It makes things worse. C.It prevents the mind from working. 20.Why do some people turn off their dreams completely? A.To recover from illnesses. B.To recover from illnesses. C.To stay away from their problems. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单选填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选 项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants.

A.however B.whatever C.whichever D.whenever 答案是 B。 21.—We could invite John and Barbara to the Friday night party. —Yes, ? I’ll give them a call right now. A.why not B.What for C.why D.what 22.Try she might, Sue couldn’t get the door open. A.if B.when C.since D.as 23.Planning so far ahead no sense-so many thing will have changed by next year. A.made B.is making C.makes D.has made 24.I wasn’t sure if he was really interested or if he polite. A.was just being B.will just be C.had just been D.would just be 25.—Someone wants you on the phone. — nobody knows I am here. A.Although B.And C.But D.So 26.I can the house being untidy, but Ihate it if it’s not clean. A.come up with B.put up with C.turn to D.stick to 27.The next thing he saw was smoke from behind the house. A.rose B.rising C.to rise D.risen 28.Only when he reached the tea-house it was the same place he’d been in last year. A.he realized B.he did realize C.realized he D.did he realize 29.When Alice came to, she did not know how long she there. A.had been lying B.has been lying C.was lying D.has lain 30.The form cannot be signed by anyone yourself. A.rather than B.other than C.more than D.better than 31.The prize will go to the writer story shows the most imagination. A.that B.which C.whose D.what 32.They have arrived at lunchtime but their flight was delayed. A.will B.can C.must D.should 33.It is generally accepted that boy must learn to stand up and fight like man. A.a; a B.a; the C.the; the D.a; 不填 34.William found it increasingly difficult to read, for his eyesight was beginning to__________. A.disappear B.fall C.fail D.damage 35.—Artistic people can be very difficult sometimes. —Well, you married one. . A.You name it B.I’ve got it C.I can’t agree more D.You should know 第二节 完形填空(共 20 小题:每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入 空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 In our discussion with people on how education can help them succeed in life, a woman remembered the first meeting of an introductory__36__course about 20 years ago. The professor __37__the lecture hall, placed upon his desk a large jar filled with dried beans (豆), and invited the students to _38_how many beans the jar contained. After __39__shouts of wildly wrong guesses the professor smiled a thin, dry smile, announced the __40__ answer, and

went on saying, ”You have just __41__an important lesson about science. That is Never__42__ your own senses.” Twenty years later, the __43__could guess what the professor had in mind. He __44__himself, perhaps, as inviting his students to start an exciting __45__into an unknown world invisible(无形的)to the 46 ,which can be discovered only through scientific 47 . But the seventeen-year-old girl could not accept or even 48 the invitation. She was just 49 to understand the world. And she 50 that her firsthand experience could be the 51 .The professor, however, said that it was 52 .He was taking away her only 53 for knowing and was providing her with no substitute. “I remember feeling small and 54 ,”the women says, “and I did the only thing I could do. I 55 the course that afternoon, and I haven’t gone near science since.” 36.A.art B.history C.science D.math 37.A.searched for B.looked at C.got through D.marched into 38.A.count B.guess C.report D.watch 39.A.warning B.giving C.turning away D.listening to 40.A.ready B.possible C.correct D.difficult 41.A.learned B.prepared C.taught D.taken 42.A.lose B.trust C.sharpen D.show 43.A.lecturer B.scientist C.speaker D.woman 44.A.described B.respected C.saw D.served 45.A.voyage B.movement C.change D.rush 46.A.professor B.eye C.knowledge D.light 47.A.model B.senses C.spint D.methods 48.A.hear B.make C.present D.refuse 49.A.suggesting B.beginning C.pretending D.waiting 50.A.believed B.doubted C.proved D.explained 51.A.growth B.strength C.faith D.truth 52.A.firm B.interesting C.wrong D.acceptable 53.A.task B.tool C.success D.connection 54.A.cruel B.proud C.frightened D.brave 55.A.dropped B.started C.passed D.missed 第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A When milk arrived on the doorstep When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn’t take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer. Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.

All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to out house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn’t freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery. There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service. Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my son’s friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk. 56.Mr Basille gave the boy a quarter out of his coin changer____. A.to show his magical power. B.to pay for the delivery C.to satisfy his curiosity. D.to please his mother. 57.What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boy’s house? A.He wanted to have tea there. B.He was a respectable person. C.He was treated as a family member. D.He was fully trusted by the family. 58.Why does home milk delivery no longer exist? A.Nobody wants to be a milkman now. B.It has been driven out of the market. C.Its service is getting poor. D.It is forbidden by law. 59.Why did the author bring back home an old milk box? A.He missed the good old days. B.He wanted to tell interesting stories. C.He missed it for his milk bottles. D.He planted flowers in it. B While small may be beautiful, tall is just plain uncomfortable it seems, particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants. The Tall Persons Club Great Britain (TPCGB), which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall, has turned its attention to hotels and restaurants. Beds that are too small, shower heads that are too low, and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height, it says. But it is not just the extra-tall whose needs are not being met. The average night of the population has been increasing ye the standard size of beds, doorways, and chairs has remained unchanged. “The bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it, so even a king-size bed at 6′6″(6 feet and 6 inches) is falling short for 25% of men, while the standard 6′3″ bed caters for less than half of the male population.” Said TPCGB president Phil Heinricy, “seven-foot beds would work fine.”

Similarly, restaurant tables can cause no end of problems. Small tables, which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them, are enough to make tall customers go elsewhere. Some have already taken note, however. At Queens Moat Houses’ Caledonian Hotel in Edinburgh, 6′6″beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors, particularly Americans. 60.What is the purpose of the TPCGB campaign? A.To provide better services. B.To rebuild hotels and restaurants. C.To draw public attention to the needs of the tall. D.To attract more people to become its members. 61.Which of the following might be a bed of proper length according to Phil Heinricy? A.7′2″. B.7′ C.6′6″ D.6′3″ 62.What may happen to restaurants with small tables? A.They may lose some customers. B.They may start businesses elsewhere. C.They have to find easy chairs to match the tables. D.They have to provide enough space for the long-legged. 63.What change has already been made in a hotel in Edinburgh? A.Tall people pay more for larger beds. B.6′6″beds have taken the place of 6′3″beds. C.Special rooms are kept for Americans. D.Guest rooms are standardized. C Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husband’s income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms Feeley has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The family’s old farm house has become a chicken hourse ,its residents arriving next month. Last year, Ms. Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said ,“The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds too; so it’s a win-win situation all around.” They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Other have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say that not since the 1970s have there been such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a three-year waiting list. George C. Ball Jr., owner of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last year, double the average growth of the last five years. Mr. Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is striking rise in the cost of food like bread and milk, together with the increases in the price of fruits and vegetables. Food prices have increased because of higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there more time to garden. 64.What does the word “residents” in Paragraph 1 probably refer to? A.chickens B.tomatoes C.gardens D.people

65.Why is vegetable gardening becoming increasingly popular? A.More Americans are dong it for fun. B.The price of oil is lower than before. C.There’s a growing need for fruits. D.The cost of living is on the rise. 66.Which of the following might be the best title for the text? A.Family Food Planning B.Banking on Gardening C.A Belt-tightening Move D.Gardening as a Hobby D Wanted, Someone for a Kiss We’re looking for producers to join us in the second of London 100FM. You’ll work on the station’s music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please apply(申请) in writing to Producer Vacancies, Kiss100. Father Christmas We’re looking for a very special person, preferably over 40, to fill our Father Christmas suit. Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December17 to December24 except Sundays, 10:30—16:00 Excellent pay. Please contact(联系)the Enterprise Shopping Center, Station Parade, Eastbourne. Accountants Assistant When you join the them in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience. Wealden District Council Software Trainer If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make your own decision, and to design courses as well as present them. Pay upwards of £15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited. 67.Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station? A.Producer Vacancies, Kiss 100. B.Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited. C.The Enterprise Shopping Centre D.Wealden District Council. 68 . We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who __________________. A.is aged between 24 and 40 B.may do some training work C.should deal with general duties D.can work for about a month 69.Which position is open to recent school graduates? A.Producer, London Kiss. B.Father Christmas. C. Accountants Assistant D.Software Trainer 70.What kind of person would probably apply to Palmace Limited? A.One with GCSE grade C level. B.One with some office experience.

C.One having good computer knowledge D.One trained in producing music programmes. 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余 选项。 Money Matters Parents should help their children understand money. 71 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example. 1.The basic function of money Being explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It’s important to show your child how money is traded for the things he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier (收银员) . 72 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money. 2.Money lessons Approach money lessons with openness and honesty. 73 If you must say no to a child’s request to spend money, explain,” You have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say. “You have to make a choice between this toy and that toy.” 3. 74 Begin at the grocery store. Pick out two similar brands of a product—a name brand butter and a generic(无商标产品),for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. 75 If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases. A.wise decision. B.The value of money. C.Permit the child to choose between them. D.Tell your child why he can-or cannot-have certain things. E.Ask yourself what things that cost money are most important to you. F.Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store. G.The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest. 第二卷 注意:将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My summer travel started terribly .I was at the Shanghai Railway Station buy a

ticket to Hang Zhou. I was going to visit a friend here and after that I would go to Xiamen for long holiday. I bought my ticket but turned around to pick up my bag from the floor and then I realized that someone had stolen it. Luckily I had all my money on my pocket, but the only clothes I had was those I had on. It felt very strange to travel without any luggages. When I finally arrived at my friend he lent to me lots of clothes. I feel very happy that I could change my clothes at last. 第二节 书面表达(满分 15 分) 假定你是李华,正在一所英国学校学习暑期课程,遇到一些困难,希望得到学校辅导中 心(Learning Center)的帮助。根据学校规定,你须书面预约,请按下列要点写一封信: 1.本人简介; 2.求助内容; 3.约定时间; 4.你的联系方式(Email:lihua@1236.com;Phone:12345678) 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.结束语已为你写好。 Look forward to your reply. Yours Li Hua

答案解析
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 1. C 2. A 3. B 4. B 5. A 6. C 7. B 8. A 9. C 10. B 11. C 12. A 13. A 14. B 15. C 16. C 17. A 18. B 19. A 20. C 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 21.A 查交际用语。句意:—我们可以邀请约翰和芭芭拉参加星期五晚上的晚会。—好。我 现在就给他们打电话。根据答句中的 yes 可判断对方同意邀请他们,因此使用 why not 来表 示“好吧”之意。B、C、D 三项表示疑问,不和句意。 22.D 考查让步状语从句的应用。句意:尽管 Sue 尝试了,她仍不能打开门。本题中为 as 引 导的状语从句倒装的情况,as 意为“尽管” ,引导让步状语从句,把强调部分放在 as 之前。 A、B 、C 不能引导倒装句型,因此选 D。 思路延伸: as/though 引导的让步状语从句中的倒装:①表语提前, 构成倒装。 如: Pretty though she is, she is not clever. ②动词提前,构成倒装。如:Fail as I did, I would try again. ③副词 提前,构成倒装。如:Much as he likes English, he isn’t good at it. 23.C 考查动词时态。句意:计划提前那么长时间没有意义—如此多的东西将会到下年都变 化了。根据后句的时间状语 by next year 以及 so far ahead 可知计划为现在的状态,因此应该 使用一般现在时。 24.A 考查动词的时态。句意:我不确定他是感兴趣还只是出于礼貌。根据 wasn’t sure 可判 断下句应该为过去的时态,从而排除 B 项。又根据 if he was really interested 和后句 if he polite 为并列句,时态为一致可判断答案为 A。 25.C 考查状语从句的使用。句意:—有人给你打电话。—可是没人知道我在这啊。根据语 境可知 Someone wants you on the phone 和 nobody knows I am here 为转折关系,因此可排除 B、D,而 A 项则会表示“虽然没人知道我在这里”,显然结果应为“可是有人会给我打电话” 和语境不符合,因此排除 A。 26.B 考查动词和动词词组辨析。句意:我能够忍受房子不整齐,可是不喜欢它不干净。根 据 but 以及可判断 put up with“忍受”符合语境。come up with“想起,提出”;turn to“转向,求 助”;stick to“坚持”。 27.B 考查非谓语动词的使用。句意:他接着看见的是从房后冉冉升起的烟。根据句意可判 断 rising from behind the house 做 smoke 的后置定语,而根据 smoke 和 rise 为主谓关系,因 此使用现在分词表示主动。 28.D 考查倒装句型的使用。句意:当他到达了茶馆,他才意识到这是他上年到过的地方。 当 only 放在句首并引导从句时, 主句形成倒装。 而本句中, only 引导从句 when he reached the tea-house,因此可判断为倒装句型,从而将主句助动词 did 提到主语 he 之前,形成倒装。 29.A 考查动词的时态和语态。句意:当 Alice 苏醒过来,她不知道在那里躺了多长时间了。 根据 When Alice came to 用的时态为一般过去时可判断主句应使用过去的时态,而根据后句 中的 how long 可判断为持续的动作,因此使用过去完成进行时来表示到过去某时间为止一 直持续发生的动作。 30.B 考查副词短语辨析。句意:这个表格除了你自己任何人都不能签名。根据语境可判 断为 Other than “除了”,其它三项不符合句意。 rather than “而不是”;more than“不仅仅是”; better than“好于”。 31.C 考查定语从句的使用。 句意: 奖项将会归于那个他的故事很有想象力的作家。 句中 the writer 为先行词,whose story shows the most imagination 为定语从句。根据 the writer 和 story

的所有格关系可判断使用 whose,译为“他的”。 32.D 考查情态动词的使用。句意:他们本应该午饭时间到达的可是他们的飞机延误了。根 据句意选择 D。should have arrived 意为“本应该到达而未到”。will have arrived“将会已经到 达”;can have arrived“可能已经到达”;must have arrived“一定已经到达”。 33.A 考查冠词的使用。句意:人们通常认为男孩应该站起来向男人一样奋斗。根据句中的 stand up 以及 fight 可判断为表示具体的个体,因此使用不定冠词来表示。 34.C 考查动词词义辨析。句意:William 发现读起来逐渐困难,因为他的视力开始下降。表 示健康的衰退和变弱应该使用 fail,而 drop 则指物体水平的下落、降落。因此要予以排除。 35.D 考查交际用语。句意:—搞艺术的人很难相处。—哦,你和一个结婚了,你应该知 道。 根据 you married one 可判断应为对方应该知道。 You name it“你说出来。 ”; I can’t agree more. ; “我再同意不过了。”;I’ve got it.“我明白了。” 第二节 完形填空(共 20 小题:每小题 1.5 分,满分 30 分) 【文章大意】 这是一篇夹叙夹议文。 文章主要通过教授给学生们的一堂很有深意的课程来讲 述了一些人生的哲理。 36. C 根据文章的最后一段 I haven’t gone near science since 可判断这是一节介绍科学的课 程。 37.D 从下文的 placed upon his desk a large jar 可判断教授是进入了讲厅,因此选择 march into“进入”,其它三项不符合语境。Search for“寻找”;look at“看”;get through“接通,度过”。 38.B 根据下文中的 shouts of wildly wrong guesses 可知是教授是让学生来进行猜测,只有 guess“猜”符合答案。count“数”;report“报告”;watch“观看”。 39.D 根据下文的 shout 可判断教授是在听了几个错误的猜测之后,微笑着宣布了正确的答 案。根据句意,选择 listen to“听”。warn“警告”;give“给予”;turn away“转过去”。 40.C 根据空后的 answer 可判断是当教授听过猜测之后,宣布了正确答案,因此选 C。 41.A 根据上文教授是给他们上课,因此可判断是学会了一个关于科学的经验教训,因此使 用 learned。 42.B 上文中提到学生进行的猜测都是错误的, 因此教授才得出了不要相信你们自己的感觉 这样的话来,因此选择 trust“信任”。lose “失去”;sharpen“使敏锐,使敏捷”;show“表现”。 43.D 根据下文中的 the seventeen-year-old girl 可判断当年的小女孩成长为大人后理解了 教授心里所想的事情,因此应为 woman。 44.C 根据后句中的 as 可判断为 see…as…搭配,意为“把……看做”。句意为“他可能把自 己看做邀请学生来开始一个令人兴奋的旅行”。 45.A 根据下句中的 into an unknown world 可知是一次进入未知世界的旅行,因此选 voyage。 movement“运动;移动”;change“改变”;rush“忙碌时刻;紧急”。 46.B 根据下文中我们可判断教授是给学生们上了一堂科学知识课, 引领他们进入一个未知 的世界,而这个世界是看不见的。根据下句中 which can be discovered only through scientific methods 可判断只有通过科学手段才能看见。 47.D 通过空前单词 scientific 可判断是科学方法, 因此选择 method“方法; 手段”。 model“模 型”;sense“感观”;spirit“精神;心灵”。 48.A 通过上文中所述教授是邀请学生们进入一个看不见的未知世界,也就是科学的世界, 而这对于刚开始认识世界的小女孩来说是不理解的, 是感觉不到的, 因此她不能接受或者甚 至是“听”不到这个邀请。 49.B 这个小女孩是刚刚开始去理解世界,因此对教授的邀请进入科学的世界不能理解。

50.A 根据下文中 her firsthand experience 可判断女学生相信她的直接的经历,认为直接的 经历是真理。 51.D 同上 52.C 根据转折词 however 可判断 her firsthand experience could be the truth 是和教授的想法 相反的,也就是 wrong。 53.B 根据上文女学生了解世界的方式是通过相信自己的直接经历,而这也是她的工具,因 此选择 B。 54.C 因为教授否定了她的了解世界的工具,因此感觉到害怕。根据 small 以及 and 可判断 选择 C。 55.A 根据下文中的 I haven’t gone near science since 可判断是小女孩那天下午逃课,因此 选择 drop“放弃,中断”。 【长难句解析】In our discussion with people on how education can help them succeed in life, a woman remembered the first meeting of an introductory science course about 20 years ago. 在和人们谈论教育怎样帮他们成功时,一位女士想起了20年前的一堂科学引入课。 本句主句为a woman remembered the first meeting of an introductory science course,而In our discussion with people on how education can help them succeed in life 做状语,其中 how education can help them succeed in life做on的宾语从句。 第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) A 【文章大意】 这是一篇记叙文。文章通过对送奶工的回忆,描述了作者对送奶工有着深厚 的感情,对以前美好时光的依恋。 56.C 细节理解题。 根据文中第一段 I couldn’t take my eyes off the coin changer fixed to his belt 可知作者对送奶工腰间的 coin changer 很好奇, 因此给了他四分之一美元来满足他的好奇心。 57.D 细节理解题。根据文中第三段 There existed a close relationship between families and their milkmen 可判断 Mr. Basille 有作者家的钥匙正是因为关系很近,出于信任。 58.B 细节理解题。根据第四段中大公司生产便宜牛奶,使送奶工竞争艰难,而牛奶到处有 售,则使送奶不再实际了,因此是送奶被挤出了市场。 59. A 细节理解题。根据文章最后一段 an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories 可知是这个牛奶箱唤起了作者的记忆;而根据最后一句 and of the milkman who brought us friendship along with his milk 可知是美好的回忆。 【长难句解析】Every so often my son’s friends will ask what it is.我儿子的朋友经常问那是什 么。本句注意 what it is 在句中做 ask 的宾语从句,注意其翻译方式。 B 【文章大意】 这是一篇说明文。文章主要叙述 TPCGB 发动运动要求满足高个子的需求。 60.C 细节理解题。根据文中第二段 which was formed six months ago to campaign (发起运动)for the needs of the tall 可判断。 61.B 细节理解题。根据文中第四段最后一句 Seven-foot beds would work fine 判断。 62.A 细节理解题。 根据文中倒数第二段 Small tables, which mean the long-1egged have to sit a foot or so away from them,are enough to make tall customers go elsewhere 可判断小桌子将会 使会失去顾客。 63.B 细节理解题。根据文中最后一段 6'6”beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors 可判断现在 6 尺 6 寸床已经代替了 6 尺 3 寸成为了标准。

【长难句解析】But it is not just the extra-tall whose needs are not being met.可不只是那些特殊 身高的人的需要没有满足。 本句中 whose needs are not being met 为定语从句,先行词为 the extra-tall。 C 【文章大意】这是一篇说明文,文章主要叙述了在生活成本和经济萧条的影响下,美国的园 艺经济开始迅速增长的现状。 64.A 指代题。根据第一段中 The family’s old farm house has become a chicken house 可判断 它的 residents“居民”就是 chickens。 65.D 句子理解题。从第一段中 Ms. Rita Gartin 扩大了花园可判断她指的是随着花费的增 加自己的种植也在增加。 66.B 主旨大意题。文章主要讲述的是美国的园艺经济,因此选 B。 D 【文章大意】 这是几篇应用问。文章通过几篇招聘广告来实践生活用语。 67.A 细节理解题。 根据文章第一段中 You’ll work on the station’s music programmes 可判断。 68.D 细节理解题。根据文章第二段 Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10:30-16:00 可计算工作的时 间大约为一个月。 69.C 细节理解题。根据文章第三段中 his position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience 可判断。 70.C 细节理解题。根据文章最后一段 You should be good at the computer and have some experience in programme 可判断答案。 第二节(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分) 71. G 根据下文 So you may talking about money when your child shows an interest in buying things 可判断。 72.F 根据上文 let him hand the money to the cashier 可判断。 73.D 根据下文 if you must say no to a child’s request 可判断。 74.A 根据下文中 so that you can save money 可判断。 75.C 根据下文中 if he chooses the cheaper brand 说明是要让孩子自己去决定买哪个。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 第一行 buy→buying I 和 buy 为主动关系,用现在分词表主动。 第二行 here→there 因为现在不在杭州,因此使用 there。 第三行 for 前加 a holiday 为可数名词,单数前面要用冠词。 but→and bought 和 turned 为并列关系。 第五行 on→in pocket 常和 in 搭配。 was→were clothes 后跟连系动词常用复数。 第六行 luggages→luggage luggage 为不可数名词,应该使用单数。 friend→fiend’s 根据 arrived at 可知是到朋友家,因此用 ftiend’s 来表示。 to 去掉 lend 为及物动词,后直接加宾语。 第七行 feel →felt 全文表示过去的时态,因此使用一般过去时。 第二节 书面表达(满分 15 分) 【参考范文】 Dear Sir/Madam,

I’m Li Hua, a Chinese student taking summer courses in your university. I’m writing to ask for help. I came here last month and found my courses interesting. But I have some difficulties with note-taking and I have no idea of how to use the library. I was told the Learning Center provides for students and I’m anxious to get help from you, I have no class on Tuesday mornings and Friday afternoons. Please let me know which day is OK with you. You may email or phone me. Here are my email address and phone number: lihu@1236.com; 12345678. Look forward to your reply. Yours Li Hua 【范文点评】 文章写作层次清楚, 要点齐全, 能紧扣要点框架适当地增加细节, 例如“I have no idea of how to use the library”,从而使行为连贯。在表达句式上,注意了句式结构的多变, 有简单句,并列句和复合句,如“Please let me know which day is OK with you.”;同时还注重 了连接过渡词的使用,如“But”等,从而显示出较强的语言运用能力,因此考生需要在平时 的写作中注意这些过渡语的使用。


推荐相关:

2010年高考英语真题(Word版)——新课标卷(试题+答案解析)_高考_高中教育_教育专区。2010年高考英语真题(Word版)——试题+解析 2010 年普通高等学校招生全国统一...


2011年高考语文真题(Word版)——新课标卷(试题+答案解析)_高考_高中教育_教育专区。2011 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标卷) 语文试题 第I卷 阅读题 甲...


2010,2011,2013年高考英语试题(新课标卷word版)答案_高考_高中教育_教育专区。2010,2011,2013年高考英语试题(新课标卷word版)答案2010...


2011年高考新课标英语试卷答案(word版)2011年高考...试题第一卷 注意事项: 注意事项: 1.回答第一卷前...小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假如英语课上...


2011年全国各地高考英语试题下载-新课标卷[Word校对版]_高考_高中教育_教育专区...( 高考英语 第一卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时先将答案标...


2011年高考英语真题(Word版解析超级全面)——广东卷(试题+答案解析)_高考_高中教育_教育专区。11年广州高考英语真题,解析超级全面 ...


2010年高考语文真题(Word版)——新课标卷(试题+答案解析)_高考_高中教育_教育专区。2010 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标卷) 语文试题第I卷 阅读题 甲 ...


2011年高考英语试题全国新课标(精校word版)2011年高考英语试题全国新课标(精校word...高等学校招生全国统一考试 英语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)...


2014年英语真题新课标I卷 Word+解析版_高考_高中教育_教育专区。试卷类型:B 2014 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标 I) 英 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ...


2011 年普通高等学校招生全国统一考试(新课标卷) 物理试题二、选择题:本大题共 8 小题,每小题 6 分,在每小题给出的四个选项中,有的只有一项 符合题目要求...

网站首页 | 网站地图
3986 3986.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com