3986.net
小网站 大容量 大智慧
当前位置:首页 >> 数学 >>

新课标.滚动测试卷4.必修7~8


滚动测试卷四(选修 7~8)
一、 听力(共两节,满分 30 分)
1.How many exams are there this week? A.3. B.4. C.5.

2What was the woman looking for in the store? A.Invitations. B.Novels. C.Printers.

3When would Thomas and Lily like to leave? A.Next Monday or Tuesday. B.Tomorrow. C.This Monday.

4Why has the woman been feeling uncomfortable recently? A.She has an unknown disease. B.She is on a diet. C.She hasn’t had enough rest. 5What does the man do? A.A teacher. B.A businessman. C.A programmer.

6When will the woman take the written test? A.In five days. B.In two weeks. C.In two months.

7What does the man think of the book? A.Difficult. B.Useful. C.Interesting.

8Why is the man there? A.He is giving lessons to the interviewees. B.He is giving tips to the interviewers. C.He is having the interview classes. 9What does the man think matters most in an interview? A.Appearance. B.Language. C.Honesty.

10When did the man get two offers below the asking price? A.Today. B.Yesterday. C.The day before yesterday. 11How should the buyers pay according to the man? 1

A.By credit card.

B.By check.

C.In cash.

12What is the woman’s asking price? A.28,000 dollars. B.23,000 dollars. C.18,000 dollars. 13When did the man get married? A.Five years ago. B.Ten years ago. C.Fifteen years ago.

14What did the man consider Paul Russell to be? A.A close friend. B.A nice guy. C.A great golfer. 15Where is the man living now? A.In Sydney. B.In San Jose. C.In New York.

16Why are the man’s parents moving in the fall? A.They want to be closer to their family. B.They miss the East Coast very much. C.They are not happy in their present house. 17Where did the speaker learn about the restaurants? A.At the front desk. B.From a newspaper. 18What kind of restaurant did the speaker choose? A.A Vietnamese restaurant. B.A Chinese restaurant. C.A seafood restaurant. 19Which of the following did the speaker consider first when choosing a restaurant? A.The food. B.The prices. C.The decorations. C.From the Internet.

20What did the speaker think of his method of finding the restaurant? A.Surprising. B.Successful. C.Tiring.

二、 阅读理解(共两节,满分 40 分) 21.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A 2

(2014· 河北保定调研) InternationalBookClub Have you ever thought of joining a book club and buying new books through the post?Here at the International Book Club,we already have many members buying books from us by mail. Immediatebenefits ★ As a special offer,you may choose any reduced-price books from our new members’ book list to the value of $6 in total(postage and packing included). ★ Tick the box on your form to order a free watch.If you reply within seven days,we will send you another free gift chosen from our book list by our staff. ★ Order a DVD from the many on offer in our list at half the recommended retail(零售) price. Whenyou’vejoined As a member,you’ll enjoy savings of between 30% and 50% off the publisher’s price on every book you buy,and what’s more,they’ll come straight to your door.Your free club magazine arrives once a month to keep you up to date with the latest best-sellers. Beingamember All we are asking you to do while you are a member is to choose four books during your first year.After that,you can decide on the number of books you wish to take. In each of our monthly club magazines,our experienced staff choose a Club Choice Book—a work of fiction or a reference title which is offered at an extra-special price.However,if you don’t want this book,just say no in the space provided on the form.We will always send the book if we do not receive this. To apply to become a member,all you need to do is simply filling in the enclosed form and returning it in the postage-paid envelope supplied. Before you know it,your books will be with you.Please don’t send any money now,as we will send you your bill with the books.And remember,you have a fortnight to decide if you wish to keep the books you ordered.You should then either return the books or send your payment. If you want to join the club,you .

A.just fill in the enclosed form and return it B.should buy four books at the reduced-price C.need other members to recommend you D.have to apply for a membership card 22.Being a member,you can get the following benefits except A.ordering a free watch C.getting a gift for nothing .

B.getting a free reference book D.ordering a DVD at half price . 3

23.Every month the club provides a free magazine in order to

A.get the readers to know the club’s development B.keep readers well informed of the latest best-sellers C.let readers know about their plan for sales D.attract more people to join the club 24. B (2014· 太原测评) The first time you meet someone,you form an impression in your mind of that person.Your reactions to other people,however,are really just barometers(标志) for how you see yourself.Your reactions to others say more about you than they do about others.You cannot really love or hate about yourself.We are usually drawn to those who are most like us and tend to dislike those who display those aspects of ourselves that we dislike. Therefore,you can allow others to be the mirror to see more clearly your own feelings of selfworth.And,you can view the people you judge negatively as mirrors to show you what you are not accepting about yourself. To live peacefully with others,you will need to learn tolerance.A big challenge is to shift your judgement of others to a lifelong exploration of yourself.Your task is to assess all the decisions and judgements you make onto others and to begin to view them as clues to how you can help yourself and become whole. I recently had a business lunch with a man who displayed terrible table manners.My first reaction was to judge him as offensive and his table manners as disgusting.When I noticed that I was judging him,I stopped and asked myself what I was feeling.I discovered that I was embarrassed to be seen with someone who was chewing with his mouth open and loudly blowing his nose.I was astonished to find how much I cared about how the other people in the restaurant judged me. Remember that your judgment of someone will not serve as a protective shield against you becoming like him.Although I judge my lunch partner as offensive,it does not prevent me from ever looking or acting like him.In the same way,my tolerance to him would not cause me to suddenly begin chewing my food with my mouth open. When you approach life in this manner,those whom you hate very much as well as those whom you admire and love can be seen as mirrors,guiding you to discover parts of yourself that you dislike and to embrace your greatest quality. In the writer’s opinion,when we judge others,we are really A.treating them in a polite way C.showing what we ourselves are .

B.telling them what they should do D.guiding ourselves to know them

25.Why did the writer feel bad when the lunch partner was behaving terribly? A.Because he was afraid he himself might get the bad habits. B.Because he was too shy to speak his opinions out right there. C.Because he was afraid he might be thought badly of by others. 4

D.Because he was too angry to go on with his lunch any more. 26.What would the writer do at last according to the passage? A.He would just let it go as it was and say nothing. B.He would leave the table as soon as he could. C.He would explain to others what was really happening. D.He would tell his lunch partner to stop doing the terrible things. 27.What is the purpose of writing the passage? A.To tell us a story that happened to the writer himself. B.To advise us to have the right attitude towards others. C.To ask us not to behave rudely in some public places. D.To give us the reasonable way to chat with other people. 28. C (2014· 郑州第二次质量预测) What would you do if you were a fifth grader facing a huge homework load every night,and you found that there was a machine that would do all the work for you?That’s the situation presented to Sam,Kelsey,Judy and Brenton in Dan Gutman’s entertaining new book for young readers,TheHomeworkMachine. The four children,all fifth graders in Miss Rasmussen’s class at Grand Canyon School,are as different as any other 11-year-old child could be,but they have one thing in common—all are somewhat separated from their classmates.Sam is a newcomer and has had his share of school trouble before;Kelsey quietly carries her pain at losing her father;Judy’s sense of justice always annoys others;Brenton is the smartest child in the school,and he is so smart that even his parents and teachers have trouble keeping up with him.When Brenton and his three classmates are put into the same study group by their teacher,the others discover that Brenton has made a time-saving gadget(小装置) to do homework for him.While the boy is perfectly able to do his homework himself,Sam,Kelsey and Judy can use the help. Having perfect grades is something new for these three,and as they meet every day to “do homework”,they find that they’re learning a lot about each other.Such a good thing can’t last though,and when a secret man starts trying to get in touch with them,they begin to get nervous.Soon there’s an even more frightening problem—why can’t the Homework Machine be turned off? Told in different voices as all the children make statements to the Grand Canyon Police,the story develops in an interesting fashion.Gutman is a gifted writer who has written dozens of children’s books,each with a funny and impressing tale that should be equally liked by boys and girls. What is one common thing that all the four children have to deal with at school? A.Getting along with their classmates. B.Doing their homework by themselves. 5

C.Overcoming difficulties on their own. D.Catching up with others to get good grades. 29.Which of the following words can best describe Brenton? A.Strange and nervous. B.Quiet and smart.

C.Brave and special. D.Clever and helpful. 30.Why did the children get frightened? A.They lost touch with each other. B.They were questioned by a strange man. C.They had no idea how to stop the machine. D.They were tracked down by the police. 31.This passage most probably comes from A.a student’s diary B.a book review C.a school report 32. D (2014· 长春第一次调研) Jiang Zhongjie,19,a second-year student majoring in biology at Xiamen University,looks at job websites almost every day.As summer vacation approaches,he can’t decide which internship (实习期) position would benefit him. “I think it is hard to know what would be a meaningful intern job,” he said.“Most of the time,the positions on offer are low-paid,boring jobs,such as sales promotion,” said Jiang. Last month,during an education forum,the assistant of the president of Peking University,called for a halt to the internships of lower quality,regarding them as “dull and meaningless,affecting students’ academic performance”. He conducted a mini-survey,showing “80 percent of students merely do odd jobs during the internship”. But employers and students may have different attitudes.According to a survey of 116 Beijing and Shanghai-based companies by zhaopin.com,a leading human resource services site,nearly 60 percent said they still valued applicants’ hands-on experience most. The HR director in Huawei Technologies Co.Ltd agrees with this idea and believes that an internship even goes beyond gaining experience.“An internship actually offers a great chance for students to get an inside glimpse of a company,an industry and a particular occupation,” he said. He says it can help interns discover whether the career they are considering is suitable for them.And if students are aware of which industry they would like to enter,he suggests that they select an internship in a relevant field,with the potential to turn into a formal job offer. 6 D.a science story .

What does the word “halt” in the third paragraph probably mean? A.Stop. C.Progress. B.Beginning. D.Delay.

33.What does Jiang Zhongjie think of intern jobs? A.They are meaningful. B.They are not exciting. C.The pay lives up to his expectations. D.They improve students’ learning abilities. 34.We may learn from the text that .

A.all the people have the same attitude towards internships B.fewer and fewer companies think highly of applicants’ working experience C.the HR director in Huawei Technology Co.Ltd believes that an internship benefits students in some aspects D.the students can’t change their career once they select an internship in some fields 35.Which of the following can be the best title for the text? A.No Internship,No Job C.Internship Helps Find a Job B.Internship,Good or Bad D.Where to Find an Intern Job

36.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Whyshouldwecomplainaboutbadservice? The service sector is a very important economic activity in Mexico.36 When we do not receive what we expect,we are paying for something that is not worth it.My purpose in this paper is to explain the benefits of complaining about bad service. When bad service is given and no one complains about it,people in the enterprise think they are doing a good job and they do not realize they are losing clients(客户).37 This is the first benefit of complaining:We will give them the chance to improve. Another benefit of complaining is that the bad concept that people had about certain enterprises with bad service will change.38 And they will start offering better service.If the service sector improves in quality,the Mexican social and economic system,will also improve. The third benefit of complaining about bad service is that people who work in this sector will need to be more prepared to listen to their clients.If we have the habit of complaining when something does not satisfy us,enterprises will give us the respect we deserve as clients and the service we are looking for.They will understand they need to be nice and to improve.39 Since the service sector is one of the most important ones in Mexico,it must always satisfy the needs of clients.Clients are not only Mexicans but also tourists who come here every year.40 7

We must complain about bad service.Otherwise,we will continue to present the image of a mediocre(平庸的) country. A.We will improve as employers. B.The enterprise’s reputation will improve. C.All of them are also victims of our bad service. D.The rest of the clients have the same needs as you. E.The consequence is that this enterprise will keep giving the same bad service. F.For such things,they need to have good job training and an interest in what they are working on. G.When we pay for a service,even if they are not selling us an object,they must satisfy our needs. 三、 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 41.阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的 最佳选项。 (2014· 合肥第一次质检) All of us go through some difficult times as we approach teenage years.It’s the age when we have to deal with the most 41 in our life.This transition(过渡) from childhood to adulthood is 42 for some,but rough for others.The most important thing about being a teenager is 43 When we are teenagers,we would get blamed or even punished for anything wrong we do. It’s all not so 44 about being a teenager though.We don’t have to have our 45 take us to somewhere we want to go or we couldn’t go before.We can have 46 with friends or even alone,which we couldn’t have because we were too 47 to know what pleasure is!It’s a very enjoyable time of life.During this age,we are old enough to 48 what is good for us,and make decisions without 49 others. But like the saying goes,“All good things must come to an end,but all bad things can continue 50 ”During this period,we are having much 51 for our studies.If we don’t pass,we won’t get jobs,and things will take a turn for the 52 With the present world economy in 53 ,we have to do really,really well in our 54 for a job.Adults say that their 55 is the hardest part of life.But I think the transition from a kid to an adult is much 56 than being already an adult.What we do in our teenage years will 57 what we become and how we lead our life in the future. In conclusion,it is quite 58 that parents put much pressure on an already stressed-out teenager.If they realized that,living condition for teenagers would be much better. 59 for the teens ourselves we should get to know what is best for us.What’s more,we should understand the right 60 of life we choose at this age can make us happy for the rest of our existence. A.chances 42.A.smooth 43.A.knowledge 44.A.easy 45.A.guides B.changes B.practical C.feelings C.demanding D.expectations D.necessary D.responsibility D.interesting D.friends 8

B.independence C.confidence B.strange B.partners C.bad C.parents

46.A.fun 47.A.proud 48.A.predict 49.A.guiding 50.A.occasionally 51.A.pressure 52.A.better 53.A.decline 54.A.contribution 55.A.promotion 56.A.harder 57.A.reflect 58.A.vital 59.A.Or 60.A.experience

B.trouble B.young B.remember B.helping B.briefly B.passion B.worse B.hope B.education B.work B.happier B.confirm B.urgent B.Otherwise B.way

C.relation C.smart C.imagine C.inviting C.forever C.motivation C.fewer C.increase C.application C.experience C.easier C.determine C.common C.But C.condition

D.business D.mature D.understand D.consulting D.naturally D.panic D.more D.debt D.qualification D.age D.lighter D.identify D.unnecessary D.Because D.power

61.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 John was presented with his award at a ceremony which recognized the bravery of ten people 61 had saved the life of another.John was studying in the room 62 he heard screaming.When he and his father rushed outside,a man ran from 63 scene.They discovered that Anne Slade,mother of three,had been cut 64 (repeat) with a knife.She was lying in her front garden 65 (bleed) very heavily.Her hands had almost been cut 66 . It was John’s quick action and knowledge that saved Ms Slade’s life.He immediately asked many people 67 bandages,but when nobody could put 68 hands on them,his father got some tea towels and tape from their house.John used these to dress the most severe injuries to Ms Slade’s hands.He slowed the bleeding by applying pressure to the wounds 69 the police and the ambulance arrived. “I’m proud of what I 70 四、 写作(共两节,满分 35 分) 71.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 9 (do),but I was just doing what I had been teaching,”John said.

注意:1 每处错误及其修改均仅限一词; 2 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 (2014· 太原五中第一学期测试) My school has taken on a new look since it moved to a new place.It is quite different of the old one.There used to be only one classroom building and the playground is not large enough for all the student to have sports.Sometimes we had to practise run along the streets outside.The teaching conditions were even worst.Our teachers were used to teach with only a blackboard,and the experiments could only be done in the classroom.But now besides the classroom building,a modern lab building has put into use,which all kinds of experiments can be done.We have not only a large playground and also a gym.Classes can be given with the help of computers and multimedia.What great changes!I feel proudly of my school. 72.假设你是某外国语学校的学生会主席。最近,为了弘扬雷锋精神,你校决定开展多项志愿 服务活动。请用英语写一份倡议书,发表在校英语报上,号召同学们加入本校的志愿者俱乐部。 内容包括: 1 陈述当志愿者的好处; 2 向同学们发出几点倡议。 注意: 1 词数 100 左右; 2 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3 开头已给出,但不计入总词数。 Dear fellow students, Volunteering has a positive effect on our community.

Students’ Union

##

10

一、 听力(共两节,满分 30 分)
1.1~5 BAACA 解析:附:听力原文 (Text1) W:When are the exams? M:Math and English are on Wednesday.Biology is on Thursday.Chemistry,Friday and physics,next Wednesday. (Text2) W:I have spent the whole afternoon looking through this store but have found nothing I like. M:Why not design something yourself?It’s easy to create a novel birthday invitation on your computer and then print it out. (Text3) M:Have Thomas and Lily set a date for leaving? W:No,they haven’t.But Thomas said they’d like to leave next Monday or Tuesday. M:I’d like to see them off at the airport.Will you go with me? W:Sure. (Text4) W:I don’t feel well these days.I keep feeling dizzy,and I get tired very easily. M:You look a bit thin to me.Are you dieting? W:No,in fact,I am trying to gain some weight,because I’ve been having to work very late recently. M:That’s it.You just haven’t been getting enough rest. (Text5) M:I shouldn’t have shouted at that student just because he didn’t finish his assignment . W:Don’t worry about it too much.It’s your responsibility to push him.When I was young,I never got away with not doing my homework. M:I wished I had majored in business or computers in college.Children are really hard to deal with. W:Come on. (Text6) M:Have you already taken the written test? W:Not yet.It’s in five days.I’m afraid I’ll fail. M:You really need to study for it. W:I know.I have been studying for two weeks.By the way,does it cost anything to take the test? M:No.The cost of the written test is included in the fee when you applied for your driving permit two months ago. W:Will the test be on everything in the book they gave us? 6~10 ABCAB 11~15 CACBB 16~20 ACCAB

11

M:No,not everything.But everything in the paper is in the book.So though it’s boring,reading it thoroughly will help a lot. (Text7) M:Sorry to disturb you,but is this the workshop to prepare for an interview? W:Yes,this is the interview class.Welcome. M:I am really excited to be taking this workshop.I need to get ready for an interview next week. W:We are learning a lot of things that should help you in your interview.So let me ask you a few questions first:What do you think is the most important thing to consider before you go to your interview? M:Appearance.I should dress neatly and appropriately. W:Yes.Second? M:Attitude and friendliness go a long way.So I know I should pay special attention to the language I use. W:Anything else? M:Always be honest with my answers.The interviewers will want to know if I will be a good fit for the job. W:You already have some excellent thoughts about what to do for your interview.It sounds like you’re off to a good start.I hope that after today’s workshop you’ll feel completely ready! M:Thank you.That’s what I’m hoping for. (Text8) W:I just received your email about the many offers for my house. M:Yes!I sent the email this morning. W:So did any of the potential buyers offer a good price? M:Well,there was one offer above your asking price yesterday and two below,as well as one the day before yesterday for exactly the asking price. W:The highest bid is always the best! M:Well,we need to consider a few things before deciding which bid to accept. W:What should I look at? M:You need to check whether any of these buyers have enough available cash.It’s best not to accept checks or credit cards. W:Have you checked that yet? M:Yes.The good news is that a Mr. White and a Ms. Brown would be good buyers. W:Well,what’s the bad news? M:They both offered 23,000 dollars,five thousand less than your asking price. W:In that case,I’ll have to think about it.I’ll give you an answer by tomorrow. M:OK.Please let me know what you decide,and I will contact the buyers. (Text9) W:Hi,Christian.I haven’t seen you since high school.What have you been up to?

12

M:I’ve been doing the usual things:work,family,getting old... W:So,I take it you are married. M:Yes,I have been happily married to my wife for fifteen years.I think you know her...Ailson Davis. W:Yes,I do.How is she? M:Great.We have four children.What about you? W:I also married someone from high school,Paul Russell.Do you remember him? M:Of course.We were never close friends,but I always thought he was a nice guy.Do you have any children? W:Two boys and one girl.Leo,my oldest boy,loves golf,and he is actually hoping to turn professional. M:I heard you moved to Australia.Is that right? W:Yes,I have been living in Sydney for twenty years.I miss New York,but we are very happy there.How about you? M:I live in San Jose,California.It’s very nice,but I miss the East Coast sometimes. W:Me,too.My parents are still in New York. M:Mine,too,but they’re moving out here in the fall to be closer to us ,especially the children. W:That’s great.If you make it out to Australia,please come to stay with us.We have plenty of room for guests. (Text10) While I was on vacation last week,I decided to visit some restaurants to try some of the local food.However,I didn’t have a clue about the types of restaurants available,so I checked an online restaurant guide to give me some ideas,as there were no newspapers in my room.I didn’t want to go down to ask at the front desk.I searched for restaurants within a reasonable walking distance from my hotel,and I found seven:three Vietnamese restaurants,two Chinese restaurants,a Japanese restaurant and a seafood restaurant.Since I love seafood,I decided to try out the last one. Before I went out,however,I reviewed the restaurant’s online menu to see what their d ishes looked like and how much the meal might cost on average,though the price was not my first consideration.I was most interested in the quality of the food and what kind of selection it offered.I also tried to look at the design of the website,since I thought that it might indicate whether the restaurant’s decorations were nice or not.Restaurant decoration definitely adds to the dining experience. Finally,I consulted restaurant reviews to find out what other people thought about the restaurant and their experiences eating there.I felt that my first attempt to find a restaurant was a great success.I went out to try the seafood place and had a quite pleasurable dining experience.

二、 阅读理解(共两节,满分 40 分)
21.A 解析:细节理解题。根据文章倒数第二段可知,要想成为会员,只需填写附件表格并装进已经付费的信封 中寄回即可。故选 A 项。 22.B 解析:细节理解题。根据 Immediatebenefits 中的

“Ticktheboxonyourformtoorderafreewatch.”“OrderaDVDfromthemany...athalftherecommendedretail(零售)price.”和 “wewillsendyouanotherfreegift”可知,B 项没有提及。故选 B 项。 23.B 解析:细节理解题。根据文章 Whenyou’vejoined 中的

“Yourfreeclubmagazinearrivesonceamonthtokeepyouuptodatewiththelatestbest-sellers.”可知,俱乐部免费提供杂志是 为了使读者及时了解最新的畅销书。故选 B 项。

13

24.C

解析:细节理解题。根据第一段中的“Yourreactionstootherpeople,however,arereallyjustbarometers(标

志)forhowyouseeyourself.Yourreactionstootherssaymoreaboutyouthantheydoaboutothers .”可知,当我们评判别人时, 实际上更多的是在反映我们自己。因此选 C 项。 25.C 解析:推理判断题。根据第四段中的

“IdiscoveredthatIwasembarrassedtobeseenwithsomeonewhowaschewingwithhismouthopenand...judgedme.”可知,作 者感觉很糟糕是因为他怕被人看见自己和这样一个行为粗鲁的人在一起,怕别人因此对自己评价不好。因此选 C 项。 26.A 解析:推理判断题。根据第三段的第一句“Tolivepeacefullywithothers,youwillneedtolearntolerance.”以及 倒数第二段中的“AlthoughIjudgemylunchpartnerasoffensive...withmymouthopen.”可推知,作者会容忍同伴粗鲁的 行为。故选 A 项。 27.B 解析:写作意图题。本文主要告诉我们要以正确的态度评判别人,因为对别人的评判更多地反映出我们

自己的价值观。因此选 B 项。 28.A 解析:推理判断题。由文章第二段中的“allaresomewhatseparatedfromtheirclassmates”可知,他们面临的共 同问题是如何与同学相处。 29.D 解析:推理判断题。第二段说聪明的布伦顿发明了一种做作业的省时小装置,学习小组的另外三个人也 可以用这个小装置帮助自己做作业,因此选 D 项,布伦顿聪明并且愿意帮助别人。 30.C 解析:细节理解题。由文章第三段中的“Soonthere’sanevenmorefrighteningproblem—

whycan’ttheHomeworkMachinebeturnedoff?”可知,选 C 项。 31.B 解析:文章出处题。本文介绍的是一本书的相关内容,所以应该是书评(abookreview)。

32.A 解析:词义猜测题。根据画线词后的 “theinternshipsoflowerquality,regardingthemas‘dullandmeaningless,affectingstudents’academicperformance’”可知,这 里是指呼吁停止去不好的岗位上实习,故选 A 项。 33.B 解析:细节理解题。根据第二段的“Mostofthetime,thepositionsonofferarelow-

paid,boringjobs,suchassalespromotion”可知,蒋中杰认为实习工作并不令人兴奋。 34.C 解析:推理判断题。从文章最后两段的内容可知,这位人力资源主管认为在某些方面实习对学生是有益

的,故选 C 项。 35.B 解析:主旨大意题。文中的几个人对实习的评价褒贬不一,态度各异,因此选 B 项。 39F 40C

36.G 37E 38B

三、 英语知识运用(共两节,满分 45 分)
41.B 解析:在这个阶段我们需要面对生活中的很多改变(changes)。

42.A 解析:从童年到成年的过渡,对于有些人来说是很顺利的(smooth),但是对于有些人来说却很艰难。此处 用 smooth“顺利的”和后面的 rough 相对应。

14

43.D 解析:根据此空的下一句“当我们成为青少年时,我们会因犯错受到责备甚至是惩罚”可知,此处表示“成 为青少年最重要的一件事就是责任(responsibility)”。knowledge“知识”;independence“独立”;confidence“自信”。 44.C 45.C 解析:然而,成为青少年并非总是如此糟糕(bad)。 解析:根据下文的“withfriendsorevenalone”可知,此处表示“我们不需要父母(parents)带着我们去我们以前

想要去或不能去的地方”。 46.A 解析:此处表示“我们可以和朋友一起玩,甚至独自去玩”。havefun“玩得开心,玩得高兴”,符合语境。 47.B 解析:根据语境可知,此处 young“年轻的”合适。proud“自豪的”;smart“聪明的”;mature“成熟的”。

48.D 解析:在这个年龄段,我们已经足够成熟,明白什么对我们好,而且能够不需要咨询别人就做出决定。根 据语境可知,understand“理解,明白”合适。 49.D 解析:根据上题解析可知,consult“咨询,请教”合适。guide“引导,带领”;help“帮助”;invite“邀请”。 50.C 解析:但是正如谚语所说:“一切美好的事物一定会走到尽头,但是所有不好的事情可能会永远继续。”根

据语境可知,forever“永远,永久”合适。occasionally“偶尔,间或”;briefly“短暂地”;naturally“自然地”。 51.A 解析:在这个阶段,我们在学业上有很大的压力(pressure)。passion“激情,热情”;motivation“动 机”;panic“恐慌,惊慌”。 52.B 解析:如果我们不能通过考试,我们就没有工作,事情就会更糟(worse)。

53.A 解析:随着目前世界经济的衰退,我们真的需要在学业上好好表现,为工作做好准备。decline“衰退,下降”, 符合语境。 54.B 解析:根据上题解析可知,education“教育”合适。contribution“贡献”;application“应用,申

请”;qualification“资格,条件”。 55.D 解析:成年人认为他们这个年龄(age)阶段是人生中最难的部分。promotion“促销,提升”;work“工 作”;experience“经验”。 56.A 解析:但是“我”认为从小孩到成年人的过渡期比作为一个成年人更加艰难(harder)。 57.C 解析:在青少年阶段,我们所做的将决定我们将来成为什么样的人,我们未来的生活如何。determine“决

定”,符合语境。reflect“反映,反射”;confirm“确认”;identify“鉴定,识别”。 58.D 解析:总之,父母真的没有必要对已经有很大压力的青少年施加更多的压力。unnecessary“没有必要的”, 符合语境。vital“至关重要的”;urgent“紧急的,急迫的”;common“共同的,普通的”。 59.C 解析:但是,对于我们青少年而言,我们应该知道什么对我们来说是最好的。此处和上句之间是转折关系,

故用 But。 60.B 而且,我们应该理解,这个年龄我们选择正确的生活方式能够使我们的余生幸福。therightwayoflife“正确

的生活方式”,故选 B 项。

15

61.who/that

所填词引导定语从句,在从句中做主语指人,故用 who 或者 that。

62when bedoingsth.when...“正在做某事,这时……”为固定用法。 63the 特指事情发生的现场,故用定冠词 the。 64repeatedly 所填词修饰谓语 cut,故用副词形式。 65bleeding 句中谓语为 waslying,she 和 bleed 为主动关系,故用动词-ing 形式。 66off cutoff“切掉,分割开”,为固定短语。

67for asksb.forsth.“问某人要某物”,为固定搭配。 68their 所填词做定语修饰 hands,此处的 hands 指前文提到许多人(manypeople)的手,故用 their。 69until/till 70did 此处引导时间状语从句,意为“他用力压住伤口减慢血流速度,直到警察和救护车来到”,故用 until/till。

令约翰自豪的是“他已经做了的事”,故用过去式 did。

四、 写作(共两节,满分 35 分)
71. My school has taken on a new look since it moved to a new place.It is quite different of the old one.There used to be only one classroom building and the playground is not large enough for all the student to have sports.Sometimes we had to practise run along the streets outside.The teaching conditions were even worst.Our
running worse was students from

teachers were used to teach with only a blackboard,and the experiments could only be done in the classroom.But now besides the classroom building,a modern lab building has ∧ put into use,which all kinds of experiments can be done.We
been

have not only a large playground and also a gym.Classes can be given with the help of computers and multimedia.What great changes!I feel proudly of my school.
proud but

where

72. Dear fellow students, Volunteering has a positive effect on our community.It can benefit us in several ways.First of all,volunteering can help us learn more about society and gain valuable experience.Secondly,volunteering provides us with a good opportunity to put what we have learned to good use. I hope more and more students will join the voluntary club of our school.Let’s express concern for the old and disabled people around us and offer a helping hand.Let’s clean the parks near our home.Let’s go to nursing homes to bring love to those in need. Remember,we can make a difference to society if we are willing to lend a helping hand,so let’s take action. Students’ Union

16


推荐相关:

新目标人教版七年级英语上册第四单元测试卷及答案

新课标七年级英语上册第四单元测试题姓名二、笔试部分(90 分) 一、单项选择: ...8.A.from B.on )9.A.put )10.A.a C.at B.colour B.the C.find D...


新课标人教版小学四年级语文下册第7单元测试卷1带...

新课标人教版小学四年级语文下册第7单元测试卷1带答案 - 新课标人教版小学四年级语文下册第七单元测试卷 1 带答案 一、 积累与运用。 1. 我会读拼音,并能...


人教新课标版四年级上册数学单元测试卷全册[1-8单...

人教新课标年级上册数学单元测试卷全册[1-8单元]_数学_小学教育_教育专区...A.10000000 word 文档 可编辑 6、 最大七位数比最大四位数多( 7、最小的...


2019年最新小学数学资料库 人教新课标数学四年级上...

2019年最新小学数学资料库 人教新课标数学四年级上学期期末测试卷7_数学_小学...按从小到大的顺序排列是 ()<()<()<()<() 8、在○里填上“<”、“>...


新课标人教版物理八年级上册期中考试题(前三章_含...

八年级物理阶段考试试题班级___ 漏选得 1 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 姓名___ 考号___ 一、选择题(1-7 题为单选题, 八年级物理阶段考试试题班级...


一年级上册数学单元测试题-第4单元人教新课标含答...

一年级上册数学单元测试题-第4单元人教新课标含答案 - 一、好朋友,手拉手。 (7 分) 二、看谁数得又对又快! (8 分) 三、我会判断。 (6 分) 1.在长...


2018(人教新课标)三年级数学上册第四单元测试题

2018(人教新课标)三年级数学上册第四单元测试题 - (人教新课标)三年级数学上册第四单元测试题 一、笔算除法 7 )3 2 5 )2 7 9 )3 6 8 )4 2 二、...


新课标人教版七年级下册数学测试题及答案_图文

新课标人教版七年级下册数学测试题及答案_数学_初中教育_教育专区。七年级数学...(4 分) (8 分) 18、(1)(0,2)、(1,1)、(2,0);(0,3)、(1,2)...


七年级上册英语Unit4单元测试题及答案

七年级上册英语Unit4单元测试题及答案_英语_初中教育_教育专区。新课标七年级...7.A.see B.can see C.must see D.look at )8.A.from B.on C.at D...


新课标人教版四年级上册语文第一二三四五六七八单...

新课标人教版四年级上册语文第一二三四五六七八单元试卷_语文_小学教育_教育专区。学校 年级语文上册第一单元检测试卷 班级___姓名___成绩 (满分:100 分;答...

网站首页 | 网站地图
3986 3986.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com