3986.net
小网站 大容量 大智慧
当前位置:首页 >> 中考 >>

2012-2013年惠州市中考英语模拟题2[1]

二、 单项选择
( )16.It is said that a new robot ____by him in a few days. A designed B has been designed Cwill be designed Dwill have been designed ( )17.We are late. I expect the film ____by the time we get to the cinema. A will already have started Bwould already have started C shall have already started D has already been started ( )18. She will stop showing off if no notice____ of her. A is taken Btakes Cwill be taken D has taken ( )19. Diamond ____in Brazil in 1971. A) is found B) has been found C) was found D) had been found ( )20. “Have you movedsintosthe new flat?” “Not yet. The room____.” Ahas been painted Bis painted Cpaints Dis being painted ( )21.My pictures ____until next Friday. A) won't develop B) aren't developed Cdon't develop Dwon' t be developed ( )22. Tim ____since he lost his job three weeks ago. A had been unemployed B was unemployed C has been unemployed D has unemployed ( )23. A great number of colleges and universities ____since 1949. A has been establish B have been established Chave established D had been established ( )24I'll have to push the car to the side of the road because we ____if we leave it here. A would be fined Bwill be fined Cwill being fined Dwill have been fined ( )25. “____two tickets for the new play at the Grand Theatre on Saturday. Shall we go and see it together?” A They have been given BI have been given CI am given DThey have given to me ( ) 26. His wife got hurt in the accident. I didn‘t know how to tell him bad news. A. a B. an C. the D. / ( ) 27. Is true that Americans eat hamburgers and hot dogs every day? A. this B. anything C. those D. it ( ) 28. –Could you lend me your dictionary? I left at home. --Certainly. A. me B. mine C. my D. myself ( ) 29. There‘s time left. Let‘s hurry. A. a few B. few C. little D. a little ( ) 30. The river through our city, which is about , is clean again. A. 6,000 meters long B. 6,000-meters-long C. 6,000-meter-long D. 6,000- meter long ( ) 31. Today some newly-produced mobile phones can take photos a camera. A. by B. with C. for D. as ( ) 32. China has become a member of WTO, English is more popular than before. A. Whether B. Since C. Though D. Unless ( ) 33. Listen to me carefully, ? A. don‘t you B. will you C. shall we D. aren‘t you ( ) 34. –What do you think of the basketball game? --Wonderful! The Chinese team has never played . A. better B. best C. well D. good ( ) 35. The girl besides the two boys after they were found on the road. A. was taken good care of B. were taken good care of C. was taken good care D. took good care of ( ) 36. –Why didn‘t you give the wallet to the man at once? --He before I realized it was his. A. had disappeared B. had been disappeared C. disappeared D. would disappear ( ) 37. –I don‘t know if his uncle . --I think he if it doesn‘t rain. A. will come; will come B. comes; will come C. will come; comes D. comes; comes ( ) 38. –Will you please stay here for the dinner? --Sorry, I . I have a meeting to go to. A. can‘t B. won‘t C. don‘t D. mustn‘t
1

) 39. Please take the medicine three times a day, it won‘t work well. A. and B. but C. or D. so ( ) 40. Jinan looks in spring! A. What beautiful B. What a beautiful C. How beautiful D. How beautifully ( ) 41. Would you please tell me ? A. when they would leave next Sunday B. what are they doing over there C. what is going on over there D. who did he go with ( ) 42. I need to hurry. My flight is . A. getting on B. taking off C. turning off D. putting off ( ) 43. I‘m a football fan. I‘m interested in everything about the World Cup. A. that is B. that C. which is D. is ( ) 44. away your things, and your room will look nicer. A. Putting B. To put C. Put D. And put ( ) 45. Which sign tells us the way out of a building? A. ENTRANCE B. PUSH C. EXIT D. PULL 三 完型填空(本大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分。 ) It was the first week of the summer vacation. Dad said to Mike, ―Charlie hurt his foot and can‘t 46 for two weeks. Can you work with 47 on the boat?‖ Charlie was Dad‘s helper. Mum said, ―We know you had plans with your friends, but Dad really needs your 48 .‖ ―Sure, Dad, I would love to,‖ Mike replied. Dad and Mike left early the next morning. ―Fishing is a(n) 49 job,‖ Mike thought. But he kept working. When he found they were 50 more and more crabs (蟹), Mike was so excited. It was late afternoon when they returned home. Mum 51 had dinner ready for them, but Mike was so tired that he went straight to bed. The next morning Mike‘s arms hurt a lot. 52 , he had such a good time with Dad that he decided to keep helping him. The 53 week(s) passed soon. Charlie came back to work. Mike enjoyed being out on the 54 , so he asked, ―May I come too?‖ Dad looked surprised and said, ―Sure!‖ They all jumped 55 the boat and set off to the ocean. The rest of the summer would be great for the three of them. ( )46. A. play B. dance C. work D. study ( )47. A. him B. me C. us D. them ( )48. A. love B. advice C. help D. friends ( )49. A. hard B. easy C. new D. old ( )50. A. selling B. buying C. eating D. catching ( )51. A. still B. already C. never D. always ( )52. A. However B. Instead C. Actually D. Luckily ( )53. A. one B. two C. three D. four ( )54. A. train B. mountain C. ocean D. playground ( )55. A. onto B. down C. from D. over (

四、阅读理解。 (本大题共 15 题,每小题 2 分,共 30 分)
A

Humans have four blood types(血型). They are blood type A, B, O and AB. The table below shows all kinds of possible blood types of parents and their children. Children‘s blood types are shown in grey squares.
MOTHER A FATHER A B O A, O A, B, O, AB A, O
2

B A, B, O, AB B, O B, O

O A, O B, O O

AB A, B, AB A, B, AB A, B

AB
(

A, B, AB

A, B, AB

A, B

A, B, AB

) 56. If both parents are blood type O, then their children must be ________. A. blood type A B. blood type B C. blood type AB D. blood type O ( ) 57. If a father is blood type A and a mother is blood type B, then their children‘s blood types may be __________. A. any blood type B. blood type A and B C. blood type AB and O D. blood type A, B and AB ( ) 58. If both parents are blood type AB, then their children can NOT be ____. A. blood type A B. blood type AB C. blood type O D. blood type B ( )59. If both children of the same parents are blood type A, B, O and AB, then their parents should be __________. A. blood type A and B B. blood type A and AB C. blood type B and AB D. blood type AB and AB ( ) 60. If one parent is blood type AB, and his or her nine children only get blood type A and B, then the other parent‘ s blood type is likely to be(可能)__________. A. blood type A B. blood type B C. blood type ABD. blood type O B Just like the planners for the Beijing Olympics in 2008, the planners for the London Olympics in 2012 are making sure that the Games will benefit the people of their city. London is planning to hold the most environment friendly Olympic Games ever. For example, a wind turbine(涡轮机) is going to be built to the north of the Olympic Park. The Olympic Delivery Authority (ODA) plan to use it after the Games to deliver(传送)energy to homes and business in the local area for at least 20 years. The ODA is also hoping to use other ?green‘ energy sources. Solar energy from the summer sun and hydro(水的)power from the River Thames are also possible future energy for this part of the capital. London also plans to provide a clean modern transport system for the Game. A train called Javelin (which will ravel at up to 225 km per hour) is going to link the Olympic Park with central London in just seven minutes. It will deliver 240,000 passengers an hour to the Park with a train arriving every 15 seconds. In this way planners hope to reduce the need for planes, cars and buses and therefore make London greener in 2012. The organizers hope to use the new Channel Tunnel Rail Link to bring even more people to the Games. Eurostar trains between London and Paris and between London and Brussels will be often and these high-speed trains are going to reduce the number of flights from Europe needed to deliver the sportsmen and audience to London. ( ) 61. The 2012 Olympic Games will be held in __________. A. London B. Paris C. Brussels D. Beijing ( ) 62. The underlined word ―benefit‖ probably means ________ in Chinese. A. 有害 B.使受益 C.展示 D.破坏 ( ) 63. People will go to the Olympic Park from central London by _______. A. Javelin B. Eurostar C. Channel Tunnel D. plane ( ) 64. Eurostar trains are __________. A. between Paris and Brussels B. between London and the other cities in the UK C. traveling up to 225 km per hour D. high-speed trains ( ) 65. The main idea of this passage is _________. A. the transport in London will be modern and perfect B. the ODA is hoping people will use solar energy and hydro power C. London will hold the most environmentally friendly Olympic Games D. After the Games the energy will be used for businesses C C 配对阅读 左栏是危急情况下的 5 种应对措施,右栏是 7 种危险情况。请将危险情况 与对应的措施配对,并将答案的字母编号写在答题卷的相应位置上。

3

( ( ( ( (

) 66. Keep calm. If you cannot cry for help or run away, give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later. )67.If you are hit by a car, remember the number of the car. If it is a bicycle, try to contact your parents before you let the rider go. )68.Don‘t stay in high places and keep away from big trees. ) 69. Get away as fast as you can. Put something wet on your body and try to find an exit. Do not take the elevator! )70.If you can‘t swim, don‘t get into the water. Cry out for help. Remember that danger is never as far away as you think. Look after yourself at all times.

A.If you are ill. B.If it is raining hard and there is lightning. C.If you are robbed. D.If someone is drowning. (溺水) F.When there is an earthquake. G.If you are in a traffic accident. H.When there is a fire. 五、看图短文填空(本大题有 10 小题,每小题 2 分,共 20 分)

On Sunday my brother and I went to the countryside to take some photos. We 71 a motorcycle to a quiet place where there are many beautiful mountains. We left in the morning before the sun got too hot. After about two hours we 72 to a nice place. It was near a river, with some large trees beside it, so we 73 the motorcycle under the trees. During the trip, we saw many beautiful 74 and some small animals. We 75 some interesting photos of them, and we also took the pictures of the fantastic sights, 76 the mountains and the rivers. We 77 ourselves very much. While we were walking in the forest, we saw a large green 78 . We did not wait to take a photo but ran away as 79 as we could. An hour later, we returned to the motorcycle, but we could not get the car to start, finally we got the car to start by pushing it. We both like the trip, because it is 80 of danger and excitement. What an adventurous holiday it was! 六、读写综合(本大题分为 A、B 两部分,共 30 分) A.信息归纳(共 5 小题,每小题 2 分,共 10 分) A)信息归纳(共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 以上新闻播出后,Sabrina Akhtar 写了一封信,请仔细阅读这封信后完成信息卡中的各 项内容。把答案写在答卷上。 Mr. John Heppell House of Commons London SWIAOAA

4

Dear Mr. Heppell, I am Sabrina Akhtar studying in a high school and I’ve noticed that forests are disappearing. You know, more and more forests are disappearing around the world each year. This is because of many different reasons including farming, tourism pollution, etc. If we stop doing these things, there will be a good future for people of tomorrow. Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing. You can help by getting shops to stop selling paper made from trees and changing to tree-free paper (paper not made from trees). This will help forests so much. There are many, many things we can do to help protect forests. By changing the little things, we can make a big difference. If you would like to contact (联系)me, please see the above address or e-mail me at shazadinol @ hotmail.co.uk. Thank you for taking your time in reading this letter. Yours sincerely Sabrina Akhtar

Information Card
Ways to contact Sabrina Akhtar Reasons that cause more forests to disappear Advice that Sabrina Akhtar gives Mr. Heppell The purpose to write this letter By (81) (82) (83) ______ , , etc. her or emailing her.

To get shops (84)_______________________ made from trees and to use tree-free paper. To ask Mr. Heppell to (85) ____ .

B)书面表达(共 15 分) 以上新闻播出后,你们学校决定组织一次“Planting Trees for the Earth”植树活 动。假设你是班长,你要动员你班同学参加这次活动,请完成你的发言稿。 内容要点: 1. 根据信件内容简单介绍森林的现状并分析造成这种状况的原因。 2. 阐明植树的意义:至少从两个方面说明树木对环境保护的作用。 3. 提出如何保护树木的建议(至少三点) 。 要求: 1. 字数 70-80,己给出的句子不计入总词数。 2. 表达准确,语句通顺,书写规范。 Dear fellow students, Forests are important to the environment. _________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

5

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

二. 单项选择
1)C 2)A 3)A 4)C 5)D 6)D 7)C 8)B 9)B 10)B 26-30 CDBCA

31-35 DBBAA

36-40 AAACC

41-45 CBACC

三. 完形填空 36-40 CBCAD 41-45 BABCA 四、阅读理解 56—60 DACAD 61—65

ABADC

66—70 BACGD 74. for 78. biggest

五、看图填词 71. life 72. teach 73. treasures 75. hard 76. left 77. sad/upset/ disappointed 79. sold 80. understood 六、读写综合 A.81. Parents are too strict with them 82. They are never given a free hand 83. Clothes they want 84. The music they enjoy 85. Get them understand you

Forests are important to the environment.But more and more forests are disappearing around the world every year. That is because of people’s cutting down trees and kinds of pollution like farming and tourism pollution and so on. As we know, trees are very useful to the environment. They can keep the water and stop the soil from washing away. They can cool the air and make our cities less noisy. Trees can prevent the climate from getting warmer and warmer. They can keep the balance of nature. Without trees, humans and animals would die. So we must protect trees, plant more trees and take care of them. In order to protect our evironment, our school is planning an activity “Plant Trees for the Earth”. Let’s join in the activity together. That’s all. Thank you. 46. rode 47. got /came 48. parked/ stopped 52. enjoyed 49. birds 50. took

51. including

53. snake 54. fast / soon 55. full

6


网站首页 | 网站地图 | 学霸百科
3986 3986.net
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@qq.com